Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Στήριξη των ΟΤΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ζήτησε ο Τσίπρας - Ποια θα είναι η διαδικασία

Στο «επίκεντρο» της Συνταγματικής Αναθεώρησης έβαλε τους ΟΤΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τους άξονες των προτάσεών του.
«Θέλουμε μία διαδικασία που θα εμπλέκει και θα κινητοποιεί τους πολίτες. Στόχος να διοργανωθούν συζητήσεις σε όλους τους δήμους για τη συνταγματική αναθεώρηση. Να κινητοποιηθούν φορείς και συλλογικότητες. Τα συμπεράσματα αυτών των συζητήσεων θα παρουσιαστούν σε 13 συνελεύσεις σε κάθε
περιφέρεια της χώρας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνθεση οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα. Ο διάλογος θα λάβει ευρύτερες διαστάσεις μέσω της ίδρυσης ιστοσελίδας. Μετά το τέλος της διαβούλευσης την άνοιξη του 2017 η επιτροπή θα φτιάξει τα συμπεράσματά της και θα τα δώσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε.
Θυμίζουμε, ότι προτάσεις για το Σύνταγμα είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και στις 29 Ιουνίου του 2013 στα Χανιά, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δυο εκ των οποίων αφορούσαν το δημόσιο και τους ΟΤΑ.

aftodioikisi.gr