Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Σε μία κοινωνία απαξίωσης και εκμαυλισμού της είναι φυσιολογικό τα πάντα να μετρώνται με τις κατώτερες αξίες, τα νομισματικά μέταλλα και τη σάρκα. Είναι εντυπωσιακές οι ρητορείες και οι προσπάθειες του Υπουργού Άμυνας κ.Καμένου καθώς και των προκατόχων του ομολογουμένως εδώ και χρόνια Μνημονίων και υποταγής για να εφεύρουν ισοδύναμα σε μία οικονομία ύφεσης και περικοπών για να αναπληρώσους χαμένες αξίες. 
Ως μάγος τώρα προσπαθεί η Κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ να ανακαλύψει κρυμμένους θησαυρούς για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις σε μία οικονομία και κοινωνία που την ίδια ώρα με τους απερίγραπτους αντεθνικούς χειρισμούς της καταδικάζει στη μετριότητα, τον κρατισμό, τον απομονωτισμό και την αναξιοπιστία. Τα αποτελέσματα των απέλπιδων προσπαθειών της απόλυτα φυσιολογικά και προβλέψιμα. Φτώχεια και μιζέρια που ντύνεται επικοινωνιακά από καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης που ευελπιστούν στην κρατική υποτακτική τους διατήρηση ως επιτυχία. Ίσως βέβαια αυτό να ήταν και ο αρχικός σκοπός της, η επιθυμητή επιτυχία της.
Μία κοινωνία και ένας στρατός που τη φυλάει, δεν χτίζεται σε εξοπλισμούς και προμήθειες μόνο. Δεν φτάνουν οικονομικά ανταλλάγματα για να αναπληρώσουν ελλείμματα αξιών. Ασφαλώς καμία κοινωνία ανθρώπων από την προϊστορία δεν μπορεί να ελπίζει στην επιβίωσή της με πεινασμένους πολεμιστές, με ρακένδυτες οικογένειες. Αν η ίδια η κοινωνία δεν φροντίζει όμως για την άμυνά της ποιος περιμένει να ενδιαφερθεί για να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα δεχτεί νομοτελειακά. Εκτός και εάν αυτός είναι και πάλι ο αυτοσκοπός. Η ηθική κατάπτωση, ο αυτοεξευτελισμός, η άρνηση για μάχη επιβίωσης, η μαζική παραίτηση, τα κρουζερόπλοια, ο εγκλεισμός.
Οι βρώμικες δεκαετίες των άσκοπων εξοπλισμών μίζας και αλλοίωσης του εθνικού φρονήματος της κοινωνίας απέδειξαν...


 πως δεν φτάνουν μόνο τα λεφτά για να χτίσεις ένα σύγχρονο και ρωμαλέο στρατό. Η ανάγκη κάνει τον άνθρωπο και όπως αποδείχτηκε εδώ και δεκαετίες μέσα στην επιζήμια και βρώμικη Μεταπολίτευση που αρνείται να χαθεί, ο στρατός χρησιμοποιήθηκε με μία ύπουλη τεχνητή ενοχική συνείδηση και αδράνειάς του από τους δύο G ως το τέλειο άλλοθι για τη λεηλασία της χώρας. Είναι γνωστό εξάλλου ότι εις στο όνομα της πατρίδας και της θρησκείας έχουν γίνει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τα αεροπλάνα C27, τα αερόστρωμνα ZUBR, το σύστημα ΕΡΜΗΣ, τα αντιεροπορικά TOR-M1, τα αντιαρματικά KORNET, τα άρματα LEOPARD χωρίς πυρομαχικά μέχρι χθες, ένας ατελείωτος κατάλογος με αναπάντητα και ατιμώρητα εθνικά εγκλήματα στο γιατί και ποιος, που και η σημερινή πολιτική ηγεσία με τους κρατικούς θεσμούς δικαιοσύνης και ενημέρωσης καλύπτει. 
Αυτό που απέδειξαν οι Έλληνες όταν πολεμoύσαν και δεν κατέγραφαν τους Τούρκους στις υπερ-πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, την κατάργηση της ελληνικής ΑΟΖ πριν κηρυχθεί, την αποψίλωση των ακριτών, την εισβολή χιλιάδων παρανόμων «μεταναστών», τον εγκλεισμό σε Μαγειρεία, ήταν ότι οι ηθικές αξίες καθορίζουν το αποτέλεσμα. Αυτό το κατάλαβε ο Μουσολίνι το 1941, οι Ρώσοι στην Ουκρανία το 1919, ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο το 1821, οι Πέρσες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα, ακόμα και ο Κεμάλ μέχρι τον τεχνητό εθνικό διχασμό σε φιλο-γερμανούς και μη το 1920 και πόσοι άλλοι.
Σ’ αυτές τις ηθικές αξίες των Ελλήνων το δυαρχικό  δίκτυο «Γκιουλέν», που σε αντίθεση με την Τουρκία εδώ δρα ακαταδίωκτο, ακόμα επενδύει για την καταστροφή της Ελλάδας. Όχι, κύριε Καμένε δεν χρειάζονται ισοδύναμα μέσα από τις σάρκες των Ενόπλων Δυνάμεων για να κρύψετε την αποτυχημένη σας πολιτική με τον σύντροφο Αλέξη στην διπλωματία και την οικονομία. Τι να δώσετε για μισθούς και συντάξεις από εκεί που δεν υπάρχει, απλά ξηλώνοντας την ελληνική άμυνα. Αυτό δεν είναι σωτηρία, είναι κάτι άλλο που ο ιστορικός ίσως σύντομα καταγράψει.
Αν η κοινωνία και η Κυβέρνησή σας δεν έχει άλλους πόρους για να φροντίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, τον εαυτό της, ας τις αφήσει με πένητες φύλακες. Εξάλλου και αυτό είναι το όραμα του Αλέξη Τσίπρα από τον προεκλογικό του αγώνα που κανείς δεν κατάλαβε ότι το εννοούσε όταν το έλεγε και τον χειροκροτούσαν αδαείς αλλά και συνειδητοί εθνικοί εγκληματίες. Ένα πιάτο φαί για όλους. Έναν κομμουνισμό πείνας και τυραννίας. Για μοσχάρια έψαχνε στη Λατινική Αμερική να ταΐσει σύντομα το λαό του, όσους δεν ανήκουν στο καθεστώς του Έλληνα «Τσαουσέσκου» που ανενόχλητο θα απολαμβάνει τις ελληνικές, τουρκικές ή γερμανικές παραλίες, για ρύζι ψάχνει τώρα στη μακρινή Ανατολή, στην Κίνα εκεί που δεν ανήκει ο ελληνικός πολιτισμός που γέννησε τη Δύση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ίδια η κοινωνία μας χρειάζεται αξιοπρέπεια, αξιοπιστία και κάθε άξιο στη θέση που του αξίζει. Αξίες ανταγωνιστικές και εθνικές και όχι γερμανικές ιδεολογίες υποταγής και σύγχρονου ραγιαδισμού σε μία νέα Οθωμανική Μεσογειακή Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο της στο Βερολίνο. Εναντίον σε αυτό πολέμησαν οι παππούδες μας στο Ρούπελ και την Κορυτσά, σε αυτό αν χρειαστεί θα πολεμήσουν ξανά τα εγγόνια δοξάζοντας την Ελλάδα.
Αν δεν έχετε αξίες να δώσετε, μην ψάχνετε μάταια για φράγκο-λυτρα για να ταΐσετε έναν στρατό, μία κοινωνία, χωρίς ηθικές αξίες. Απλά φύγετε για να έρθει κάποιος πιο άξιος που μπορεί τον εθνικό πλούτο που αναφέρει πια και ο ριζοσπάστης Αριστερός στο βρώμικο με νέφος Πεκίνο, συνοδευόμενος με την Ελληνίδα G της Ευρώπης, να τον αξιοποιήσει εις όφελος του λαού μας και όχι των off-shore όλων των ευυπόληπτων αυτοπροβαλλόμενων σωτήρων του.
Ο ελληνικός στρατός, όπως πολύ σωστά βραβεύσατε εχθές, κύριε Καμένε, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη Ρηγίλλης, έχει ακόμα ήρωες, νέους και γέρους, που μπορούν να προσφέρουν και αυτή τη φορά στη χώρα αν απαιτηθεί, χωρίς ανταλλάγματα...
 

Thedayaftergr