Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ 4,81Μ. ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Kατερίνα Στεφανίδη!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη! (vid)
 Είναι η απόλυτη κυρίαρχος του επί κοντώ στην Ευρώπη και φρόντισε να το αποδείξει σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Μετά τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ, η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Η Ελληνία πρωταθλήτρια "τρέλανε" τους πάντες στο Άμστερνταμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ.έκανε ρεκόρ αγώνων -το κατείχε η Ισινμπάγεβα από το 2006 με 4,80μ.- και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,55μ., τα 4,65μ. και τα 4,75μ. ενώ με την τρίτη ξεπέρασε και τα 4,81μ. που της έδωσαν το χρυσό μετάλλιο, καθώς η Γερμανίδα Ρίζιχ που ολοκλήρωσε δεύτερη σταμάτησε στα 4,70μ.
Μάλιστα στη συνέχεια προσπάθησε να βελτιώσει το ρεκόρ της τοποθετώντας τον πήχη στα 4,94μ., πολύ πάνω από το προσωπικό της αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ , δίχως ωστόσο να καταφέρει να το ξεπεράσει.
Είναι το δεύτερο μετάλλιο της Στεφανίδη μέσα στο 2016 μετά από Χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ, ενώ στη συλλογή της υπάρχουν ακόμα   τα ασημένια στο Ευρωπαϊκό του 2014 και στο Ευρωπαϊκό κλειστού το 2015.
Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με την Κατερίνα Στεφανίδη για να τη συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τέταρτη η Κυριακοπούλου
Κοντά στα μετάλλια έφτασε και η Νικόλ Κυριακοπούλου που με άλμα στα 4,55μ. (τα πέρασε με την πρώτη) έμεινε τέταρτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,65μ.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μπένγκτσον από τη Σουηδία με άλμα στα 4,65μ.