Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΝΔ: Ο Τσίπρας κινείται με τακτικισμό και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει

ΝΔ: Ο Τσίπρας κινείται με τακτικισμό και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει
Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν τα εξής:

1. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του την πρόταση για νέο Σύνταγμα, που σηματοδοτεί μια νέα μεταπολίτευση για την Ελλάδα, μετά τα μνημόνια και την κρίση.
Η ΝΔ έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά για να αποφασίσει η επόμενη βουλή τις αναγκαίες αλλαγές, η παρούσα βουλή πρέπει να καθορίσει συναινετικά με 180 ψήφους τα άρθρα προς αναθεώρηση.
2. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εν μέσω φοροκαταιγίδας και πολύ μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, προσπαθεί ν’ αποπροσανατολίσει και ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο, γιατί συνειδητοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με απόσταση δεύτερο κόμμα και απομονωμένος από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Κινείται με ιδιοτελή τακτικισμό, για ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο που δύο φορές χρησιμοποίησε για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και την ακυβερνησία, από έναν εκλογικό νόμο που δεν θα συμβάλει στο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης.
3. Δυο σημεία που συζητάμε για τον εκλογικό νόμο είναι:
Α. Η ψήφος των ομογενών για την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει πλήρη πρόταση νόμου
Β. Η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.