Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για το θέμα των προσφύγων στους Αγ. Θεοδώρους και το ψήφισμα της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων



  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε το ψήφισμα του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων το οποίο και ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων για το θέμα φιλοξενίας Προσφύγων σε 2 ξενοδοχεία της Περιοχής.
Δε θέλουμε να σχολιάσουμε ούτε το ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας ούτε και την τελική κατάληξη του ζητήματος. Θέλουμε όμως να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας σε ενέργειες που απομονώνουν το συγκεκριμένο Δήμο από τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομόθυμη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και προσπαθούν να εμφανίσουν αρνητικά διακείμενο το δημοκρατικό λαό του συγκεκριμένου Δήμου. Απόψεις σαν κι αυτές που εκφράζονται στο συγκεκριμένο ψήφισμα, όπως π.χ. ότι οι πρόσφυγες αποτελούν υγειονομική βόμβα, ότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων, ότι αποτελούν εμπόδιο για τους παραθεριστές και ότι θα μας πιουν το νερό μας (πάλι καλά που δεν αναφέρεται το αίμα μας) δε νομίζουμε ότι απηχούν τη στάση και τις διαθέσεις των δημοτών.
Ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να βοηθά και να συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες. Θα συνεχίσει να πολεμά τις αιτίες της προσφυγιάς που δεν είναι άλλες από τους πολέμους.
Κόρινθος 24/6/16
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας