Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δύο νέες ιστοσελίδες από το ΚΚΕ





http://www.iliaoikonomia.gr/sites/default/files/456f513de677e4fc67664113e10b55b1_0.gifΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΕ του ΚΚΕ πρόκειται σύντομα να αναρτήσει στο διαδίκτυο δυο νέες ιστοσελίδες.
Α) Ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://arxeio.kke.gr 
Β) Ιστοσελίδα αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη διεύθυνση: http://dse.kke.gr


Ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ
Η ιστοσελίδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016  παρουσιάζοντας πρόσφατες και παλιότερες προσφορές στο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ και θα συνεχίσει με νέες προσκτήσεις.
Σκοπός της ιστοσελίδας είναι ο παραπέρα εμπλουτισμός του ιστορικού αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ, η διάδοση του ιστορικού υλικού ως στοιχείο της γνωριμίας με την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, που πλησιάζει τον ένα αιώνα δράσης. Υλικά από τις προσφορές θα δημοσιεύονται τακτικά στην ιστοσελίδα.
 Στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου εμφανίζονται μερικά από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του Αρχείου του ΚΚΕ από προσφορές, μεμονωμένα υλικά και συλλογές που προτείνονται στον επισκέπτη, αλλά και ειδικά εκθέματα, θεματικά ή επετειακά, που αποτελούν δημιουργικές συνθέσεις των υλικών. Κάποια από αυτά τα εκθέματα παρουσιάστηκαν και σε φυσικές εκθέσεις, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου προγράμματος εκδηλώσεων, για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Από το μενού επιλογών στην κορυφή της σελίδας δίνεται η δυνατότητα πλοήγησης σε όλα τα καταχωρημένα αρχειακά αντικείμενα, συλλογές και εκθέματα, καθώς και η αναζήτηση σε αυτά με σύνθετα κριτήρια.
Το ΚΚΕ προσεγγίζει τον ένα αιώνα ζωής και δράσης. Στην μακρόχρονη αυτή πορεία έδρασε πρωτοπόρα για την προοπτική της εργατικής τάξης το σοσιαλισμό, πρωτοστάτησε σε κορυφαίες στιγμές τις ταξικής πάλης. Ταυτόχρονα δέχτηκε σκληρές διώξεις. Από όλη αυτή την περίοδο είναι χιλιάδες τα τεκμήρια της δράσης του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος που μπορούν να συγκεντρωθούν, να εμπλουτίσουν την ιστορική γνώση, αλλά και να διαδοθούν στη νέα γενιά. Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όποιον διαθέτει ντοκουμέντα για τον εμπλουτισμό του Αρχείου, να προχωρήσει στην προσφορά τους στο ΚΚΕ, για την καλύτερη αξιοποίηση, προστασία από τη φθορά του χρόνου και την ανάδειξή τους.


70 Χρόνια Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας
Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ, τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Οι πολιτικές - ιστορικές εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη της χώρας είναι ενταγμένες στον εορτασμό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Η δημιουργία του νέου ιστοτόπου έρχεται να συμβάλει σε όλη αυτή την μεγάλη δραστηριότητα. Επιδιώκει να φωτίσει πτυχές της ηρωικής πάλης του ΔΣΕ. Να συμβάλει στη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, των πολιτικών διδαγμάτων. Οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον τιτάνιο αγώνα του. Το αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο του ΚΚΕ και μεγάλο κομμάτι αυτού έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Παρουσιάζονται ενδιαφέροντα υλικά από τις μάχες στα χαρακώματα, τις δημοκρατικές συνελεύσεις, την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση. Στιγμές από την καθημερινότητα της ζωής στο βουνό την ώρα της ανάπαυλας. Σπάνια ντοκουμέντα με διαταγές, προσωπικές μαρτυρίες και γράμματα μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Επιπλέον δημοσιεύεται σύγχρονο υλικό από μνημεία για το ΔΣΕ, αφιερώματα, εκδηλώσεις. Η ιστοσελίδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την Κυριακή 12 Ιούνη 2016. Το περιεχόμενό της θα εμπλουτίζεται στην πορεία με νέα υλικά.
 

ΑΘΗΝΑ 8/6/2016                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ