Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο Α.Ξανθός στην Γενική Συνέλευση του (Π.Ο.Υ) στη Γενεύη

logo newsletter

xanthos_zirihi.jpg 

 

 

Ο Α.Ξανθός στην Γενική Συνέλευση του (Π.Ο.Υ) στη Γενεύη


Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση δεν «παράγει» μόνο ανεργία και φτώχεια αλλά και ασθένεια. Όλοι οι κοινωνικοί προσδιοριστές της υγείας επηρεάζονται αρνητικά , αυξάνεται η ευαλωτότητα και η ψυχοσωματική νοσηρότητα , ειδικά στα πιο οικονομικά αδύναμα και περιθωριοποιημένα τμήματα του πληθυσμού .
Διαβάστε περισσότερα

aimorofuilia.jpg Έγκριση σε Νέα Θεραπεία για την Αιμορροφιλία B

  • Σε κλινικές μελέτες, το IDELVIONδιατήρησε τα επίπεδα δραστικότητας του παράγοντα IXσε ποσοστό άνω του 5% επί 14 ημέρες στην πλειονότητα των ασθενών, με αποτέλεσμα το ετησιοποιημένο διάμεσο ποσοστό αυτόματων αιμορραγιών (AsBR) να είναι ίσο με μηδέν
Διαβάστε περισσότερα

rozenberg_theo.jpgΟ Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, για HIV & διακρίσεις


Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αν. καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Θετική Φωνή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα «HIV & διακρίσεις. Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος».
Διαβάστε περισσότερα

mpaskozos_dfhdfhpoy.jpgΟ ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στις εργσασίες του Π.Ο.Υ.


Ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος συμμετείχε στις 21-22/5 σαν παρατηρητής στις εργασίες της διαρκούς επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Ευρώπης (SCRC, διευθυντήριο του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ)
Διαβάστε περισσότερα

koiliakoi_kai_raxuiaioi.jpgΜόνο κοιλιακοί και ραχιαίοι για τον πόνο στη μέση; Όχι πια


Εδώ και πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι η υποστήριξη της Σπονδυλικής Στήλης επιτυγχάνεται μόνο με δυνατούς κοιλιακούς και ραχιαίους και άλλες μεγάλες ομάδες μυών.
Διαβάστε περισσότερα

tsai_sintaxiouhi.jpgMειώσεις στις συντάξεις των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ με τροπολογία του πολυνομοσχεδίου


Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που «πέρασε» την Κυριακή μαζί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Διαβάστε περισσότερα

thiroeidis_adenas.jpgΕνημέρωση των πολιτών και δωρεάν κλινική εξέταση γιά τις παθήσεις του θυρεοειδούς


Σε μείζον πρόβλημα υγείας σε διεθνές επίπεδο αναδεικνύονται στις μέρες μας οι παθήσεις του θυρεοειδούς, καθώς αποτελούν συχνή αιτία νοσηρότητας με συνεχή αύξηση σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο, ενώ ανιχνεύονται, πλέον, συχνότερα και στον παιδικό πληθυσμό!
Διαβάστε περισσότερα


karkinikoi_deiktes.jpgΤι είναι οι Καρκινικοί Δείκτες


Όταν στο σώμα μας αναπτύσσεται ένας καρκίνος, τότε μπορεί τα κύτταρα που τον συνιστούν, τα ίδια ή οι ιστοί του σώματος, σε απάντηση προς την παρουσία του, να παράγουν ουσίες που είναι δυνατόν ν’ ανιχνευθούν στο αίμα ή στα ούρα ή στους ιστούς.
Διαβάστε περισσότερα


eleonas_festival.jpgΤο ELAIΩNAS FESTIVAL 2016 επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2016


ο ELAIΩNAS FESTIVAL 2016 επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2016 σε τρεις διαφορετικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.
Διαβάστε περισσότερα