Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Οι Πανελλαδικές εισιτήριο για ταξίδι στη γνώση. Σημασία έχει η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις της ψυχής»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες ολοκληρώσανε με επιτυχία μια προσπάθεια δώδεκα χρόνων και ξεκινούν τώρα τον καλό αγώνα για την κατάκτηση της επιστήμης και της ζωής μέσα από τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Πρέπει να ξέρουν πως αυτό δεν αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, αλλά το εισιτήριο για ένα άλλο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της εμπειρίας. Σημασία έχει η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις της ψυχής. Αλλά και η σιγουριά ότι η ‘‘Ιθάκη’’, αργά ή γρήγορα, θα φανεί. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Απλώς δοκιμάζονται οι κόποι όλων μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εύχομαι καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του καθενός και καλή δύναμη στους γονείς, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους».