Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΝΝΕΔ» Τα πρόσωπα «πίσω» από τον θρίαμβο της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

dap-synolo-aei-1000
Αλώβητη θα μπορούσε να πει κανείς βγήκε η Νέα Δημοκρατία παρά τις εσωκομματικές τριβές στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από την δοκιμασία των φοιτητικών εκλογών, αφού θριάμβευσε βγαίνοντας πρώτη σε όλη την χώρα για άλλη μία φορά, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ.
Οι εκλογές της 18ης Μαΐου ήταν ίσως από τις πιο κρίσιμες στη σύγχρονη ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα προβλήματα που προέκυψαν στην Θεσσαλονίκη όπου φοιτητικές οργανώσεις αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ κατεβαίνοντας στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ. Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε αφού παρά τις απώλειες στην συμπρωτεύουσα, η ΔΑΠ βγήκε και πάλι πρώτη σημειώνοντας μεγάλες ανόδους σε Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα και εντυπωσιακή πρωτιά σε Κρήτη και Αιγαίο.
Τα αποτελέσματα στα ΑΕΙ σύμφωνα με την ΔΑΠ
 dap-synolo-aei-1000

Τα αποτελέσματα στα ΤΕΙ σύμφωνα με την ΔΑΠ
dap-synolo-tei-1000

Οι αντάρτες και τα άλλα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,41% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 29,75%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 9,18%, η ΠΑΣΠ 7,59%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 10,64%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 8,06% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 10,85%.
Μπορεί οι αποκλίσεις στα αποτελέσματα να εμφανίζονται, ωστόσο είναι ενδεικτικό πως από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των «ανταρτών», ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια.
Η ανακοίνωση των οργανώσεων που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ:
«Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παραγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρούν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκίνησει η καταμέτρηση των ψήφων.
onned1
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.
Με τη ροή αποτελεσμάτων σύντομα θα σας ενημερώσουμε συγκεκριμένα για τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
onned2
Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν απο τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.
Οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ»
Ποιοι «κρύβονται» πίσω από την επιτυχία
Η ΔΑΠ βγήκε αλώβητη και μάλιστα παρά τις… ανταρσίες σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές είδαμε μια εντυπωσιακή συστράτευση παλαιών στελεχών που συνέδραμαν στην σωστή ροή των αποτελεσμάτων, στα θέματα Τύπου και σε άλλα τεχνικά ζητήματα.
Παράλληλα βοήθησαν και εμψύχωσαν τους ΔΑΠίτες στη μεγάλη προσπάθεια, ενώ βοήθησαν και τους δύο γραμματείς Αναστασοπούλου και Μειντη.
Ξεχώρισε η παρουσία του παλιού γραμματέα Β. Τοκάκη, του Μ. Τσάκα που συντόνισε τη ροή των αποτελεσμάτων, του Π. Κανελλόπουλος , του Στ. Καβαλλιεράκη που ανέλαβε το κομμάτι των δελτίων τύπου και της επικοινωνίας.