Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διορίστικαν 11 νέοι Διοικητές σε νοσοκομεία της χώρας


logo newsletter
ypourgio_ygeias_stogiatro_.jpg

 

Διορίστικαν 11 νέοι Διοικητές σε νοσοκομεία της χώρας


Κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας. Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι διοικητές:
Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία Ενημέρωσης κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη Novartis Hellas

1801084.jpg
Με το μήνυμα «Προορισμός: Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά!» και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (25η Μαΐου), η Novartis Hellas ανακοίνωσε την έναρξη της Εκστρατείας Ενημέρωσης Κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας ενώ φέρει και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Διαβάστε περισσότερα

85cb5f29934b77b4318c8c136af60ad1_L.jpg ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ενημερωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (Ε.Ρ.Ε. – ΕΠ.Ε.Ρ.Ε), για τους εκπροσώπους του τύπου, σχετικά με τις Ρευματικές Παθήσεις.
Διαβάστε περισσότερα

pis.jpgΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Για την πρόθεση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού να ικανοποιήσει αιτήματα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου την Παρασκευή.
Διαβάστε περισσότερα

ypniki_apnoia.jpgΥπνική άπνοια: ωφελεί η βαριατρική χειρουργική;


Ιδιαίτερα ευεργετική είναι για τα παχύσαρκα άτομα η απώλεια κιλών, καθώς χάνοντας μόνο το 10% του σωματικού βάρους μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αποφρακτικής άπνοιας ύπνου κατά 26%.
Διαβάστε περισσότερα


c34cdf93c765ac0e28c9828d9484b965_L.jpg Το σχέδιο νόμου για την Ψυχική Υγεία σε δημόσια διαβούλευση


Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το σχέδιο νόμου  για την Ψυχική Υγεία το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 23-05-2016 και ώρα 14:00.
Διαβάστε περισσότερα

symboylio_thw_epikrateias.jpg Για το ιατρικό μισθολόγιο στις 3 Ιουνίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή


Για τις 3 Ιουνίου ορίστηκε  τελικά η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής των νοσοκομειακών γιατρών σχετικά με το ιατρικό μισθολόγιο  παίρνοντας και άλλη αναβολή όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Διαβάστε περισσότερα

iatrikos_syllogos_auhanvn.jpgΙΣΑ: Για τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ


O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά από το υπουργείο Υγείας να εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει με τις παραιτήσεις των ιατρών του ΕΣΥ που προηγήθηκαν της ψήφισης του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου ώστε να θεωρηθούν ως αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Διαβάστε περισσότερα

keelpno_srto_giatro_artas.jpgΕξηγήσεις του Υπ. Υγείας για την αντικατάσταση της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ


Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, αντικατέστησε πρόσφατα τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο τη διοικητική, λειτουργική και θεσμική εξυγίανση ενός φορέα πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία με παρελθόν όμως, αδιαφανούς διαχείρισης, ευνοιοκρατίας, πελατειακών σχέσεων, κομματικών διορισμών και διαφθοράς.
Διαβάστε περισσότερα


kolasgono_ston_organismo.jpgΔιατροφή που θα βοηθήσει στην παραγωγή αλλά και στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.


Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των συνδετικών ιστών. Το κολλαγόνο συναντάται πολύ συχνά με την ελαστίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα των ιστών.
Διαβάστε περισσότερα