Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqx55jQ6GlAnA6dK2RU0s9qYvMpJz8UscJs_eZ-LNrEAgmAcCivvZGVF-4t6SocHXNJ4nyc7h4NLgoCCQXbj3L7p1wPh0TCFrhUUbLtvK1iZZwU2703gRmbLake9z2dJxmhXX0Qlnil0hB/s500-p/60713-09-15_7821.jpgΕπιτυχία σημείωσε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τους Γυναικείους  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, το Συνεταιρισμό «Εν Σπάρτη», «Λαμπιδώ» από τη Σκάλα Λακωνίας, «Νέδα» από τη Κυπαρισσία, «Τσακώνικο Αγρ. Συν. Γυναικών» , Λεωνιδίου, κλπ  στην οποία συμμετείχε  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αναπτυξιακές Εταιρίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και υπηρεσιακοί παράγοντες.
  Κατεγράφησαν τα προβλήματα και οι ανάγκες των Γυναικείων  Αγροτικών Συνεταιρισμών της Περιφέρειας και κατετέθησαν προτάσεις για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την υποβοήθησή τους γενικότερα  σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος έθεσε στην εκπρόσωπο του Υπουργείου το θέμα του «Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος». Ένα θεσμό που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται σχετική απόφαση από αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί.
 Με το «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα» δίνεται η ευκαιρία σε όσους διαθέτουν καλλιεργήσιμη έκταση , φυτικό η ζωικό κεφάλαιο να αναπτύσσουν επιπλέον δράσεις και να εξασφαλίζουν πολλαπλές πηγές εσόδων και κερδών,  ενώ παράλληλα διατηρούν την επαγγελματική αγροτική ιδιότητα τους, τόσο σε ασφαλιστικό όσο και σε  φορολογικό επίπεδο.
Μπορούν να διαθέτουν χώρο εστίασης, να εξασφαλίζεται η άμεση διάθεση των προϊόντων τους, πρωτογενών ή μεταποιημένων στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων. Επίσης να κάνουν συνέργειες με μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή λοιπούς φορείς που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους. Δράσεις πρόληψης και προάσπισης της υγείας και  αθλητισμού.
Στο «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα» δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης ή επίδειξης και παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της οικοτεχνικής μεταποίησης  των αγροτικών προϊόντων.
Τέλος, το αγρόκτημα αυτό θα κατοχυρώνεται με ειδικό σήμα.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη