Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δέσμευση ΥΠΕΣΔΑ για λύση στο πρόβλημα με τους συμβασιούχους – Τι θα γίνει με τη Δημοτική Αστυνομία

Το θέμα των οκτάμηνων συμβάσεων σε δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, τα κενά που υπάρχουν στη Δημοτική Αστυνομία και η χρηματοδότηση των Συνδέσμων που έχουν ως αντικείμενο την αντιπυρική προστασία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αρχικά, επί τάπητος τέθηκε το πρόβλημα των συμβάσεων που έχουν συναφθεί για την κάλυψη των αναγκών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και το ζήτημα  που προέκυψε με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ανανεώσει τις οκτάμηνες συμβάσεις για τους ήδη απασχολούμενους. Αυτό είχε ως συνέπεια αρκετοί δήμοι να βρεθούν με επιπλέον προσωπικό στις θέσεις αυτές και με την υποχρέωση κάλυψης επιπλέον κόστους το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς μέσω ανταποδοτικών τελών.
Το θέμα συζητήθηκε παρουσία και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Χ. Βερναρδάκη, όπου μετά από πρόταση του Υπουργού Π. Κουρουμπλή υπήρξε συμφωνία, υπηρεσιακά στελέχη και οι νομικοί συνεργάτες, να διερευνήσουν το πλαίσιο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Ο Υπουργός ΕΣΔΑ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με το ζήτημα των 8μηνων και 2μηνων συμβάσεων εργασίας με την συγκατάθεση, βέβαια, του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη σχετικών δαπανών για το εν λόγω προσωπικό.
Ακολούθως, έγινε αναφορά και στο πρόβλημα που υπάρχει με τα κενά στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας. Τόσο ο Χ. Βερναρδάκης, όσο και ο Π. Κουρουμπλής συμφώνησαν για την αναγκαιότητα να λυθεί το πρόβλημα. Το θέμα όμως αυτό, θα συζητηθεί ξεχωριστά σε νέα σύσκεψη παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών.
Στη συνέχεια τέθηκε και το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ των δράσεων συνδέσμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους την πρόληψη και προστασία δασικών εκτάσεων. Το σχετικό πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος. Μετά από παρέμβαση του Π. Κουρουμπλή ο αρμόδιος Γ.Γ. του ΥΠΕΣΔΑ Κ. Πουλάκης δεσμεύθηκε, να αναζητηθεί λύση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση δράσεων αντιπυρικής προστασίας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προήδρευσε ο Π. Κουρουμπλής, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Χ. Βερναρδακης, ο Υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Κ. Πουλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Κ. Αγοραστός, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος, ο Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπηρεσιακά στελέχη.

aftodioikisi.gr