Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αναδείχτηκαν οι «έφηβοι βουλευτές» μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης - Οι τακτικοί εφηβοι βουλευτές Κορινθίας από Λυκεια Ξυλοκάστρου, Βραχατίου , βέλου και Λουτρακιου

 
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κ. Παύλου Σούρλα, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. 
Οι "έφηβοι βουλευτές" Κορινθίας αναδείχθηκαν , οι 4 τακτικοί από τα Γενικά Λύκεια Βραχατίου, Βέλου, Ξυλοκάστρου και Λουτρακίου και  οι 4 αναπληρωματικοί από τα Γενικά Λύκεια Νεμέας , 4ο , 3ο και 2ο Λύκεια Κορίνθου

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr.
Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών Β´ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΑ´ Συνόδου του προγράμματος ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016. Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 12.527 μαθητές (5.562 αγόρια και 6.965 κορίτσια) από 928 σχολεία (857 σχολεία από την Ελλάδα, 57 από την Κύπρο, 14 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού).
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών θα αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr (αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr).
Οι εργασίες της ΚΑ´ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2016.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης