Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στη Δυτική Κορινθία

12932644 5
Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/4/2016 στις 18:00 στο ξενοδοχείο Arion το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επισήμανε τη στενή συνεργασία με τον κ. Νίκο Χαβέλη Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και το συνεχή διάλογο με κοινό σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός και κ. Χρίστος Δήμας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Παυλίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του ΟΕΒΕ Κορινθίας κ. Μαρίνα Ταουξίδη, σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου διοργανωτής της εκδήλωσης (ο πρόεδρος κ. Νίκος Χαβέλης, η γραμματέας κ. Αναστασία Λάμπου και τα λοιπά μέλη), πρόεδροι και εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κλάδο και πάρθηκαν αποφάσεις για μελλοντικές δράσεις.


 
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑΤο βράδυ του Σαββάτου, στις 20:30, η Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, στη μουσική συνάντηση των χορωδιών «Φιλαρμονία» Ξυλοκάστρου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ανδρέα Χασάπη και «Φιλαρμονία, Χριστόφορος Ιωάννου». 
Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους χορωδούς και ανέφερε ότι με το μεράκι, το ζήλο και την αγάπη τους για την μουσική συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛ. ΤΕΧΝΩΝ.
Την Κυριακή 10 Απριλίου, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος και Εμμανουήλ Αλογογιάννης τιμήθηκαν στο 7ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών. Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Μάχιμος Λέων».
Την ίδια ώρα ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Κουσουλός παραβρέθηκε στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στη συνάντηση συλλογικοτήτων και φορέων της Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
.
12938095 1091685407558450_1615202944681819732_n Το απόγευμα στις 16:00, η Δημοτική Αρχή παρακολούθησε τον αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των ομάδων Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Ισθμιακού
Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, μπροστά σε 900 και πλέον φίλους της ομάδας, που κατέκλυσαν το γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος», κατάφεραν να κερδίσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τον πρωταθλητή Ισθμιακό και να πάρουν την 3η θέση και το μπόνους της ανόδου. 
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας που κατάφεραν να επιστρέψουν στην Α' κατηγορία Κορινθίας.