Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σπειρα Τσιγγάνων ρήμαξαν Αττική και Κορινθία, συνελήφθηκαν στο Κορωπί το πρωί με λεία 500.000 ευρώ.ΦΩΤΟ

Μισό εκατομμύριο η λεία των τσιγγάνων διαρρηκτών που είχαν ρημάξει Αττική και Κορινθία! ΦΩΤΟ
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική και στην Κορινθία. Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7ης Απριλίου στο Κορωπί, πέντε μέλη της ομάδας, όλοι τσιγγάνοι, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.Ταυτόχρονα έγινε στον καταυλισμό τσιγγάνων στη θέση Σοφό Ασπροπύργου, συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Άμεσης Δράσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη επιπλέον ένας τσιγγάνος, μέλος της ομάδας και διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι συνεργοί τους.  Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, για αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων ρολογιών, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, μία καραμπίνα, 20 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 1.370 ευρώ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για να εξαρθρώσει σπείρα που έκανε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποίησε τα μέλη της.
Οι δράστες στοχοποιούσαν αραιοκατοικημένους οικισμούς, όπου κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες και εντόπιζαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, ο οδηγός παρέμενε στο αυτοκίνητο σε ετοιμότητα, επιτηρώντας την περιοχή, ενώ τα άλλα μέλη παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 149 υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών στις περιοχές του Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Καλυβίων, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Ραφήνας, Ν. Μάκρης, και Βραχατίου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Επίσης εξιχνιάσθηκαν δύο ληστείες στην Κερατέα και στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς και δύο  κλοπές οχημάτων.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ. Σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.