Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Έσπασε το αήττητο της Μπαρτσελόνα η Ρεάλ και μια παράδοση 51 χρόνων. Θρίαμβος των Μαδριλένων με δέκα παίκτες στη Βαρκελώνη (2-1), στο «κλάσικο» που έκοψε την ανάσα


Ποτέ μην ξεγράφεις μια «βασίλισσα»! Η παθιασμένη Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», στο ντέρμπι «αιωνίων» της Primera Division, κι έσπασε το αήττητο σερί των 39 αγώνων των Καταλανών.

Και αυτό έγινε, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι «μερένχες»! Κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση σε «κλάσικο» στη Βαρκελώνη για παρθενική φορά από το 1965.

Με τη σπουδαία νίκη των Μαδριλένων, μάλιστα, οι δύο μεγάλες ομάδες της πρωτεύουσας (Ατλέτικο και Ρεάλ), μπήκαν πάλι στο κόλπο του τίτλου, με επτά «στροφές» να απομένουν για το φινάλε (31η αγωνιστική). Οι «μπλαουγκράνα» έχουν 76 βαθμούς, οι «ροχιμπλάνκος» 70 και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο 69.


Και τι δεν έκανε ο Πορτογάλος σταρ στο χορτάρι για να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στο τρίποντο.

Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν… εξαφανισμένοι. Ο Λουίς Σουάρες έχασε στο 10’ ένα γκολ που δεν χάνεται, ειδικά για την κλάση του, όταν δεν βρήκε την μπάλα στο γύρισμα του Νεϊμάρ.

Η Μπάρτσα πίεζε ασφυκτικά και απείλησε την εστία του Νάβας με τους Μέσι  (18’), Ράκιτιτς (19’), ενώ «φωνάζει» για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στα όρια της περιοχής όταν ο Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε τον «Λίο» και θα έπαιρνε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας» σταμάτησε με τα ακροδάχτυλα το αριστουργηματικό πλασέ του Μέσι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε στο 54’ στην κεφαλιά του Πικέ, ο οποίος άνοιξε το σκορ έπειτα από κόρνερ του Ράκιτιτς.
Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, γιατί ο Μπενζεμά με γυριστό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 62’. Και τότε οι «μερένχες» ξύπνησαν για τα καλά. Στο 80’ ακυρώθηκε λανθασμένα τέρμα του Μπέιλ για επιθετικό φάουλ και δευτερόλεπτα αργότερα η «βολίδα» του «CR7» τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
 Η αποβολή του Ράμος στο 83’ δεν στάθηκε ικανή να κόψει τη φόρα της Ρεάλ και ο Κριστιάνο έστειλε στο 85’ την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ο Ζιντάν έγινε μόλις ο τρίτος στην ιστορία που φεύγει με το κεφάλι ψηλά από το «Καμπ Νου» ως παίκτης και ως προπονητής των Μαδριλένων (Ντι Στέφανο, Ντελ Μπόσκε οι προηγούμενοι).
Στο γήπεδο, πάντως, η συγκίνηση για το θάνατο του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ ήταν έκδηλη.

http://www.e-typos.com/Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx?DialogName=ImageManager&UseRSM=true&Skin=Default&Title=Image+Manager&doid=b2988b1e-7988-49f4-8f5a-f660ec3da412&dpptn=#
 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (74' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Νειμάρ, Λουίς Σουάρες.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ (91' Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (78' Χεσέ Ροντρίγκεθ).