Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Φινάλε με 4σάρα και στη πρώτη πεντάδα ο Αστέρας Δερβενίου

Ku9x98dh
Στην αυλαία του πρωταθλήματος ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε στα Εξαμίλια την τοπική Δάφνη με σκορ 4 – 0 και κατέλαβε την 5η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α΄Κορινθίας. 
Gbajydoi
 Ο Αστέρας έχοντας σαν στόχο τη νίκη που θα του κατοχύρωνε την 5η θέση, ήταν σοβαρός σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό του και νίκησε εύκολα έναν απογοητευμένο αντίπαλο, που από καιρό είχε αποχαιρετήσει την Α΄ κατηγορία. Ο Αστέρας, με ορθόδοξο σχήμα ενδεκάδας, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και μόλις πέτυχε, νωρίς το
Byttuy1bτο δεύτερο τέρμα του απλούστευσε το παιχνίδι και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους περισσότερους από τους παίκτες του να δείξουν τις αναμφισβήτητες αρετές τους. Στο τέλος του αγώνα πολλοί από αυτούς, αναλογιζόμενοι την απόδοσή τους σε παλιότερους αγώνες, έδειχναν απογοητευμένοι από την τελική Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με επιθετικές τάσεις και γρήγορα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά τις δύο φάσεις με σέντρες από δεξιά που δημιούργησε η Δάφνη και τις οποίες ‘καθάρισε’ ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τάλλιος.
P9rm6tw0
B9fcab4k Στο 10’ σε σέντρα από αριστερά του Κρισάφη, ο Τόλιας πήδηξε μόνος του αμαρκάριστος και από το ύψος στο μικρής περιοχής περισσότερο με το σώμα, παρά με το κεφάλι, έστειλε τη μπάλα να βρει το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Σπανού.βαθμολογική κατάταξή τους.   Ο Αστέρας, κερδίζοντας εύκολα την κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου, προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Δάφνης με παίζοντας κυρίως από τον άξονα, αλλά υστερούσε στην τελική πάσα. Ο Κρισάφη είχε μια καλή ευκαιρία στο 17’, όταν από πάσα του Τόλια βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και αντί να προχωρήσει, προτίμησε να σουτάρει, με το σουτ του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Σπανού. Στο 23’ ένα μακρινό σουτ του Αντωνόπουλου βρήκε τη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Σπανού. 


St5r9ewc
To9enqugΗ Δάφνη είχε στο 33’τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Δούρος, οι του Αστέρα ζήτησαν οφσάιντ,  βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τάλλιο, αλλά αυτός με άψυχο σουτ έστειλε τη μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα που δεν είχε πέσει. Στο 44’ δημιουργήθηκε σε κόρνερ της Δάφνης από δεξιά άλλη μια δύσκολη φάση για την άμυνα του Αστέρα, με τους Κακαβελάκη, Δούρο και Τσουλούφα να μην εκμεταλλεύονται τη φορά της μπάλας, που πέρασε μπροστά τους και με τους αμυντικούς του Αστέρα να βρίσκονται εκτός φάσης. Ήταν οι δύο φάσεις σ’ όλον τον αγώνα που η Δάφνη έφτασε τόσο κοντά στην επίτευξη τέρματος.
Jj6k0xtiΣτο 45’ όμως οι Τάφα, Αντωνόπουλος, Τόλιας και Κρισάφη, ξεκινώντας από το χώρο του κέντρου, ξεχαρβάλωσαν την άμυνα της Δάφνης, με τον Κρισάφη τελικό αποδέκτη να σκοράρει με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Το 0 – 1 ήταν γεγονός, που αντικατόπτριζε και την απόδοση, μέχρι εκείνη τη στιγμή, των δύο ομάδων. 
OpjvrwgcΣτο β’ μέρος η επικράτηση του Αστέρα, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Χάντη, ήταν ολοκληρωτική. Στο 46’ ο Κρισάφη σπατάλησε άλλη μια μοναδική ευκαιρία, όταν σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον έμπειρο τερματοφύλακα Σεραφείμ που μπήκε σαν αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Χάντης αναστάτωνε από αριστερά την άμυνα της Δάφνης και δημιοργούσε συνεχώς ρήγματα, με τον Σεραφείμ να έχει πολλή δουλειά.
Vfbdviug
Vuiaixkf Έτσι στο 56’ έπιασε ένα καλό σουτ του Λιθοξόου από του ύψος της περιοχής και στο 59’ ένα σουτ από τη μικρή περιοχή και πλάγια του Χάντη, που προηγούμενα είχε περάσει τρεις αντιπάλους του. Στο 65’ όμως ο Χάντης τον ‘εκτέλεσε’ από το ύψος της περιοχής, δεχόμενος κάθετη πάσα από τον Τάφα. Ο Αστέρας εξακολουθούσε να δημιουργεί φάσεις, αλλά οι παίκτες του δεν τις ολοκλήρωναν λόγω κυρίως της απροσεξίας τους στην τελική τους προσπάθεια.  Όμως ο Αντωνόπουλος στο 73’, μετά από συνδυασμό με τους Μερκούρη και Τάφα, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κρισάφη, που από πλάγια δεξιά σκόραρε στην απέναντι γωνία. Ο Χάντης και ο Τάφα δεν μπόρεσαν ακολούθως να νικήσουν τον Σεραφείμ στο 77’ και στο 78’ αντίστοιχα, ενώ στο 86’ ο Μερκούρης έβγαλε ιδανική πάσα στον Χάντη που πέτυχε το τελικό 0 – 4, σκοράροντας και αυτός για δεύτερη φορά. 
Gyqqf9u2Ο διαιτητής κ. Ν. Μοντζέλης ήταν πολύ καλός. Πρέπει να του ξέφυγαν τρεις – τέσσερες φάσεις και αυτές ήταν χωρίς υποσχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Άψογος ο βοηθός κ. Ν. Τσολάκης, με αρκετά λάθη ο έτερος βοηθός κ. Ξενόπουλος.
ΔΑΦΝΗ EΞΑΜΙΛΙΩΝ: Σπανός (46’ Σεραφείμ), Παναγιωτόπουλος, Κόλλιας (46’ Σούκουλης), Τσιούτης, Κακαβελάκης, Δούρος, Φραγκούλης (46’ Μοσχάκης), Μπούζα, Κούσης, Μπόρσης, Τσουλούφας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλιος, Παππάς, Λιθοξόου, Μετεβελής, Βασιλάρης, Κακογιάννης, Τάφα, Αντωνόπουλος (75’ Πρίφτης), Τόλιας (68’ Μερκούρης), Κρισάφη, Κουτρούλης (54’ Χάντης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr