Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ήταν ¨ΑΣΤΕΡΑΣ¨" για μιά ώρα αλλά έχασε με 3 - 1 από την Κόρινθο 2006

Myfqsxtk 
Την ήττα, αν και προηγήθηκε στο σκορ, γνώρισε στον εκτός έδρας του αγώνα του ο Αστέρας Δερβενίου από την Κόρινθο 2006, αφού ηττήθηκε με σκορ 3 – 1, στο πλαισιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας..
S24237jxΟ Αστέρας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ιδίως στο α’ μέρος, απέναντι σε μια ομάδα που διατηρεί βλέψεις για το πρωτάθλημα, αλλά μια απερισκεψία στην άμυνά του, όπου δόθηκε πέναλτι , ένα αυτογκόλ και ένα άπιαστο τέρμα τον ανάγκασαν να φύγει από την Κόρινθο με σκυφτό κεφάλι. Η Κόρινθος 2006 με πολύ καλύτερο, θεωρητικά,  ρόστερ σε σχέση με τη νεανική ομάδα του Αστέρα, κατόρθωσε, παρά τις σοβαρές απουσίες της, να πάρει τον αγώνα χάρις την εμπειρία των παικτών της.

NryrbcmwΟ αγώνας ξεκίνησε με την Κόρινθο 2006 να χάνει στο 4’ με τον Μπουγατσιά μια καλή ευκαιρία, αφού η κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τάλλιου. Στο 7’ ο Μετεβελής από τ’ αριστερά σέντραρε και Τόλιας πρόλαβε τους αμυντικούς και με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα Ούσιου γράφοντας το 0 – 1. 
UhusrthyΗ Κόρινθος 2006 προσπάθησε να συνέλθει από την ψυχρολουσία, αλλά ο Αστέρας οργανώθηκε εξαιρετικά και κρατούσε με ευκολία τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την περιοχή του. Στο 24’ όμως ο Σπ. Παππάς ανέτρεψε απερίσκεπτα σε ακίνδυνη θέση πλάγια μέσα στην περιοχή τον Ντερτιλή και έδωσε την ευκαιρία στο διαιτητή να σφυρίζει το αναμφισβήτητο πέναλτι. Το πέναλτι το  μετέτρεψε σε τέρμα ο Μπουγατσιάς, ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
3vs6hwe5 
S98zgfv2Ο Αστέρας συνέχιζε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει για τα καλά στην αντίπαλη περιοχή, η δε Κόρινθος 2006 αναγκάστηκε σε μακρινές μεταβιβάσεις που κατά κανόνα ήταν βεβιασμένες και εύκολα διαχειρίσιμες.  Ζήτησε όμως, ένα άλλο πέναλτι σε μονομαχία του Βασιλάρη με τον  Μπουγατσιά κοντά στη γραμμή του άουτ και είχε κι ένα εξαιρετικό σουτ του Ντερτιλή έξω από την περιοχή στο 33’ που απέκρουσε σε κόρνερ επίσης εξαιρετικά το Τάλλιος. Στο 45’, μετά από πλάγιο άουτ του Κουτρούλη, ο Τόλιας  ξέφυγε από δεξιά και έφτασε μέχρι σχεδόν στη μικρή περιοχή του Ούσιου, όπου γύρισε τη μπάλα προς τον αναμένοντα αφύλακτο Κρισάφη, αλλά αδύναμα και ο Γ. Παππάς πρόλαβε και τη σταμάτησε, χαλώντας μια μοναδική ευκαιρία για τον Αστέρα.
Xot8j8orΣτο β’ μέρος η προσθήκη του Κ. Αμπαδιωτάκη ωφέλησε την Κόρινθο 2006 που οργανώθηκε καλύτερα και για ένα 10λεπτο πίεσε τον Αστέρα με πλαγιοκοπήσεις και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να κάνει την άμυνα του Αστέρα να χάσει την αυτοκυριαρχία της.
 Κάποιες στημένες μπάλες από κόρνερ δεν είχαν αποτέλεσμα για την Κόρινθο 2006, όμως στο 60’μια ατυχής έμπνευση του Βασιλάρη να ξεκινήσει μια κούρσα από την άμυνα αντί να απομακρύνει τη μπάλα και όταν αυτή χάθηκε πίσω από το κέντρο του γηπέδου, η γρήγορη αντεπίθεση  της Κόρινθος 2006 βρήκε την άμυνα του Αστέρα σε ανισορροπία και η σέντρα του Καπέλη ανάγκασε τον Μετεβελή, που πιεζόταν από τον Αράπογλου, να μην απομακρύνει τη μπάλα όπως θα ήθελε και με το ‘καλάμι’ να τη στείλει στα δίχτυα του Τάλλιου. 
Kflnimqq
MukpgszeΈνα τέρμα που εύκολα μπορούσε να αποφευχθεί. Στο 62’ χάθηκε για την Κόρινθο 2006 μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τ. Παππάς βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι μετά από έξοχο συνδυασμό τριών συμπαικτών του, αλλά το σουτ του στη γωνία το απέκρουσε ασταθώς και πολύ δύσκολα ο Τάλλιος , με τους αμυντικούς να ολοκληρώνουν την απομάκρυνση της μπάλας με πολύ δυσκολία. Ήταν η μοναδική φάση που η άμυνα του Αστέρα βρέθηκε σε τέτοια σύγχυση.
Ο Αστέρας ακολούθως πήρε τα ηνία του αγώνα και μέτρα στο γήπεδο, μεταφέροντας το παίξιμο της μπάλας γύρω από την περιοχή της Κόρινθος 2006. Όμως, παρά την κατοχή της μπάλας, μεγάλη ευκαιρία δεν δημιούργησε. Στο 76’ ο βοηθός κ. Μπούμπας υπέδειξε, ξεσηκώνοντας πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα, κοντά στην πλάγια γραμμή ανύπαρκτο φάουλ σε ένα τζαρτζάρισμα του Κακογιάννη με τον Κόκκα και στο χτύπημα του φάουλ ο αφύλακτος έξω από την περιοχή Τ. Παππάς έπιασε ένα ξερό σουτ και ‘καθάρισε όλες τις αράχνες’ από το δεξί Γ του Τάλλιου.
Inrdwytb Άπιαστο σουτ για ένα πανέμορφο τέρμα. Οι διαμαρτυρίες για την υπόδειξη του φάουλ, που ενδεχόμενα επηρέασαν και την αυτοσυγκέντρωση των παικτών του Αστέρα στο στήσιμο της άμυνας στο φάουλ,  μετά και την επίτευξη του τέρματος , εντάθηκαν από πλευράς Αστέρα. Στο επόμενο διάστημα του αγώνα, μετά και τις αλλαγές παικτών που έγιναν ο ρυθμός έπεσε, όμως η Κόρινθος 2006 ήταν εκείνη που έφτανε πιο εύκολα κοντά στην επίτευξη κι άλλου τέρματος, χωρίς όμως να ολοκληρώνει σε τελικές προσπάθειες, γιατί πάντα κάπως σταματούσε στους αμυντικούς του Αστέρα.
Hn72tf1eΣυμπερασματικά ο Αστέρας παρά την καλή εμφάνιση, υπέκυψε μάλλον δίκαια στην Κόρινθο 2006, αφού δεν μπόρεσε, στο διάστημα της κυριαρχίας  του, να δημιουργήσει φάσεις  για επίτευξη τέρματος. Η επιθετική του δυστοκία ήταν και πάλι ο ‘αδύναμος κρίκος’ της ομάδας.
Η διαιτησία του κ. Κεφιλή ήταν με λάθη. Ο βοηθός κ. Μπούμπας με περισσότερα λάθη με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο φάουλ, από το οποίο προήλθε το τρίτο τέρμα της Κόρινθος 2006, ενώ ο έτερος βοηθός κ. Ν. Τσολάκης  ξεσήκωσε τον πάγκο του Αστέρα με υποδείξεις του σε δυο τρεις περιπτώσεις οφσάιντ είτε στην άμυνά του είτε στην επίθεσή του. Πάντως η διαιτησία δεν καθόρισε το αποτέλεσμα.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Ούσιος, Γ. Παππάς, Φίλης, Βουτσινάς (47’ Κ. Αμπαδιωτάκης), Τ. Παππάς, Ντερτιλής, Σπέτσι, Μ. Αμπαδιωτάκης, Μπουγατσιάς (80’ Μπουλούμπασης), Αράπογλου, Καπέλης (55’ Κόκκας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Σπ. Παππάς, Μετεβελής (80’ Λιθοξόου), Βασιλάρης (82’ Μερκούρης), Μαγγίνας, Τάφα, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Τόλιας (65’ Χάντης), Κουτρούλης, Κρισάφη.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr