Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Η εκδήλωση του Δήμου για τη χάραξη πολιτικής για τον τουρισμό και την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων




Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Sikyon Coast στο Ξυλόκαστρο, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο  «Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη Ο Τόπος μας : Τουρισμός & Μεταποίηση 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης Πέτρος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Δήμας Χρίστος, οι Δήμαρχοι Κορινθίων κ. Πνευματικός Αλέξανδρος, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Γκιώνης Γεώργιος και Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος Σπύρος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Νικολάκου Κωνσταντίνα και κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Πετρίτσης Γεώργιος, κ. Γκιάτας Ευριπίδης και κ. Παπαφωτίου Απόστολος, οι Αντιδήμαρχοι Νεμέας κ. Σελλάς Γεώργιος και Κορινθίων κα Χρησταρά Αθανασία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλος Βασίλης, τα μέλη του Δ.Σ. του LTO κ. Βραχάτης Ιωάννης – Εκπρόσωπος Club Hotel Casino Loutraki και ο κ. Βλάσσης Δημήτριος – Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων. Αγροτικών Προϊόντων - Πυλώνες Ανάπτυξης 2016-2020»

Από πλευράς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ο Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουλος Ηλίας, οι Αρχηγοί της Μειοψηφίας κ. Τσώτος Βλάσης, κ. Ζάρρος Ανδρέας και κ. Φάνης Μπρακούλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καλύβας Παναγιώτης, Κάσσιος Δημήτριος, Αλογογιάννης Εμμανουήλ και Κουσουλός Κων/νος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Γκιολής Αναστάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Το παρόν έδωσαν η τέως Αντινομάρχης Κορινθίας κα Κοντονή Άννα, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δούσκας Δημήτρης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου κ. Χαβέλης Νίκος και Δερβενίου κα Διαμαντοπούλου Βούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι της Furth» κα Ράλλη Χριστίνα και πλήθος επιχειρηματιών.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Βουλευτής κ. Δήμας και  η κα Κοντονή. Σημαντικές παρεμβάσεις και ανακοινώσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την Πελοπόννησο και το τουριστικό προϊόν της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την καίρια θέση του τουρισμού στην Ατζέντα της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή και μεταποίηση. Επίσης την απόφασή του για την ανάπτυξη τους  με τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και  την υποστήριξη εξειδικευμένων τεχνοκρατών.
Το σύνολο των εισηγήσεων παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και αναδείχθηκαν σημαντικά ζητήματα για την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό και την μεταποίηση. Μεταξύ αυτών η ανάγκη για εκπόνηση ολοκληρωμένων πλάνων marketing, η ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών και δικτύων, η ανάγκη της αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού, αλλά και του σαφούς προσδιορισμού του τουριστικού προϊόντος.