Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταρρακτώδεις βροχές!

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταρρακτώδεις βροχές!Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη και την Πέμπτη σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Ήδη στην περιοχή της Αττικής βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη στα βόρεια προάστια και τα ανατολικά του νομού. Από τις αστραπές παρατηρούνται ήδη μικρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών, ενώ σε συναγερμό είναι και η Πυροσβεστική για πλημμυρικά φαινόμενα.
Στην Αττική οι βροχές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια και της νύχτας, ενώ την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στην Πελοπόννησο  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 Παρασκευή
Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.
 Σάββατο
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 Κυριακή
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.
 Καθαρά Δευτέρα
Καιρός: Στα δυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το Αιγαίο 6 με 7 και πιθανότατα τοπικά τη Δευτέρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.