Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ



 Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για την Πατρίδα μας, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής της, αλλά και του προσφυγικού και ιδίως λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Γιάννης Μουζάλας, υπέπεσε στο εγκληματικό ατόπημα του χαρακτηρισμού των Σκοπίων ως “Μακεδονίας”, ως καλεσμένος στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα για να μιλήσει για τα γεγονότα στην Ειδομένη. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, που ανιστόρητα και εθνομηδενιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στραφεί ενάντια στις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτές αποτυπώθηκαν μετά το αυτονόητο ΒΕΤΟ του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το 2008 στο Βουκουρέστι. Ένα ΒΕΤΟ στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που ισχύει όσο παραμένει άκαμπτη η αξίωσή τους να φέρουν ως κράτος το όνομα «Μακεδονία».

          Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η πρώην Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, δίδοντας συνέντευξη σε μεγάλη σκοπιανή εφημερίδα το 2012, είχε χαρακτηρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και είχε δηλώσει με ανθελληνική έπαρση, ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ως προσκεκλημένος της κρατικής τηλεόρασης των Σκοπίων, χρησιμοποίησε το όνομα «Μακεδονία» όταν αναφερόταν στα Σκόπια, καθώς επίσης και ότι μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διαδήλωσαν μαζί με Σκοπιανούς στα Σκόπια το 2010, υπέρ της «μακεδονικότητας» του ανομοιογενούς κρατιδίου.
          Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποδεικνύουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του εθνομηδενισμού, πάσχουν και από άγνοια στοιχειωδών γνώσεων, γι’ αυτό καλό είναι να ενημερωθούν για κάποια πράγματα, για να μην εξευτελίζονται διαρκώς.
Αγνοούν λοιπόν ότι το Βασίλειο της Μακεδονίας ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 14 αιώνες πριν να εμφανιστούν οι Σλάβοι στην Βαλκανική Χερσόνησο και ότι η πρώτη Μακεδονική δυναστεία με ιδρυτή τον Περδίκκα τον Α΄ ήταν η λεγόμενη δυναστεία των Τημενιδών ή Αργεαδών, πιθανότατα γιατί οι πρώτοι Μακεδόνες, συγγενικό φύλο των Δωριέων, είχαν κοιτίδα το Άργος της Πελοποννήσου.   
          Αλήθεια, οι ψευτοκουλτουριαραίοι του νεοσταλινισμού μπήκαν στον κόπο ποτέ, να σκεφθούν την ετυμολογία της λέξεως «Μακεδονία»; Έχουν υπόψη τους ότι η ελληνικότατη λέξη «Μακεδονία» είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις «μάκος» (δωρικός τύπος της λέξης «μήκος») που σημαίνει ψηλός και «έδος» που σημαίνει χώρα, οπότε η λέξη Μακεδονία σημαίνει είτε «τη χώρα των ψηλών ανθρώπων», δεδομένου ότι οι Μακεδόνες είναι υψηλοί στο ανάστημα, είτε «μακρά χώρα» λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης της περιοχής και επομένως δεν έχει σχέση με την «ψευτογλώσσα» των Σκοπιανών που αποτελεί σλαβο-βουλγαρικο-αλβανο-βλαχικό γλωσσικό τερατούργημα; 
          Γνωρίζουν οι ανεκδιήγητοι ότι ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄, πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, έκτισε την πόλη Ηράκλεια εκεί που βρίσκεται το σύγχρονο Μοναστήρι, για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Δάρδανων, αρχαίου λαού εξ Ασίας, που κατοικούσε βορείως της σημερινής πόλης Σκόπια, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας των Σκοπίων και που ποτέ δεν απετέλεσε τμήμα του Μακεδονικού Βασιλείου; Έχουν ακουστά ότι κοντά στην σημερινή πόλη Αχρίδα, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Λυγκηστίδας, την οποία ίδρυσαν οι Βακχιάδες της Κορίνθου και ότι ο Άρχοντάς της Αρραβαίος, πάντρεψε την εγγονή του Ευρυδίκη με τον Βασιλιά Αμύντα τον Γ΄, πατέρα του Φιλίππου και παππού του Μ. Αλεξάνδρου;           
          Τους θυμίζει σε τίποτα η «Ποιητική» του Αριστοτέλη, του μεγάλου δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου, καθώς και όλα τα έργα του τρισμέγιστου αυτού πνεύματος της αρχαιότητας, που είναι γραμμένα στην Αρχαία Ελληνική, το ανωτέρω γλωσσικό τερατούργημα των Σκοπιανών; Κατά τη γνώμη τους με ποια ιδιότητα ο Μ. Αλέξανδρος ένωσε όλους τους Έλληνες το 336 π.Χ. στον Ισθμό της Κορίνθου, γράφοντας με τις επικές νίκες του κατά των Περσών ανεξίτηλη ιστορία; Ασφαλώς όχι με την ιδιότητα του βάρβαρου αλλά του γνήσιου Έλληνα, που μοιραζόταν κοινά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και κοινή εθνική συνείδηση με τους υπόλοιπους Έλληνες.
          Έχουν υπόψη τους τέλος, ότι όταν καταλύθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους το 168 π.Χ., οι τελευταίοι χώρισαν αυτό σε 4 διοικητικές περιοχές (μερίδες) που δεν περιελάμβαναν τις μη Μακεδονικές περιοχές της γραμμής Σκόπια-Κουμάνοβο (στα σημερινά βόρεια Σκόπια), αλλά τις περιοχές Νέστου-Στρυμόνα με πρωτεύουσα την Αμφίπολη, Στρυμόνα-Αξιού με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, Αξιού-Πηνειού με πρωτεύουσα την Πέλλα και Άνω Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Ηράκλεια (Μοναστήρι) που ανήκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο, γεγονός που αποδεικνύει ότι τουλάχιστον το 50% της σκοπιανής επικράτειας ανήκει ιστορικά στην Ελλάδα;
          Οι  θλιβερά ανιστόρητοι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοούν όμως και την πρόσφατη ιστορία, κάνοντας πως ξεχνούν ότι η σημερινή περιοχή των Σκοπίων έως το 1939 ελέγετο ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ. Μάρτυρες γι’ αυτό είναι πληθώρα επισήμων εγγράφων και γραμματοσήμων στα οποία η περιοχή των Σκοπίων, σημειωνόταν στο χάρτη ως ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ.
          Δυστυχώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ως γνήσια πολιτικά τέκνα του Βελουχιώτη και του Ζαχαριάδη, προφανώς οραματίζονται μια Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο, όπως τότε, τα μαύρα χρόνια του εσωτερικού σπαραγμού που οι κομμουνιστές είχαν στόχο την πολιτική τους επικράτηση σε μια λιλιπούτεια Ελλάδα και την ταυτόχρονη δημιουργία σε Μακεδονία και Θράκη, σταλινικών προτεκτοράτων σλαβοβουλγαρικών συμφερόντων.
          Ασφαλώς τεράστια και οδυνηρά λάθη στην υπόθεση αυτή έχει πράξει η ελληνική πολιτεία διαχρονικά, από το 1950 και εντεύθεν, γιατί δεν επέδειξε διορατικότητα για όσα επρόκειτο να συμβούν, μετά από μια ενδεχόμενη διάλυση της ενωμένης τότε τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας.
          Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν πρόκειται απλά για φοβική και ενδοτική πολιτική. Πρόκειται για ωμή υποστήριξη στο καθεστώς των Σκοπίων, το οποίο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες του ότι είναι «Μακεδόνες» για να αισθανθούν ότι διαθέτουν εθνική οντότητα και ότι δεν είναι αλβανοσλαβοβουλγαρικό συνονθύλευμα με ημερομηνία λήξεως.
          Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσφέρει αντεθνικές υπηρεσίες στη χώρα, υποστηρίζοντας τις θέσεις των επιβουλέων της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, οι οποίοι πλέον έκλεισαν τα σύνορα στους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, εγκλωβίζοντάς τους στην Ελλάδα, οδηγώντας τους συριζαίους “φίλους τους” που βλακωδώς τους υποστηρίζουν χρόνια τώρα, σε δυσχερέστατη πολιτική θέση και τον ελληνικό λαό σε ασφυξία. Είναι βέβαιο ότι περαιτέρω παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα σημάνει εκτός από την οικονομική κατρακύλα της χώρας και οριστική ήττα σε όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα της Πατρίδας μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αισθάνονται Έλληνες και είναι δικαίωμά τους. Είναι όμως υποχρέωσή τους, αν έχουν λίγο φιλότιμο, να παραιτηθούν άμεσα από τα πολιτικά αξιώματά τους.              
          Ας σοβαρευτούν κάποια στιγμή και ας πάψουν να επιδεικνύουν τον ανθελληνισμό τους σε κάθε ευκαιρία. Θα ήταν δίκαιο δε, σε μια μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος και τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, να θεσπισθεί η ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, σε όσους κρατικούς αξιωματούχους προβαίνουν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποτελούν αισχρή προπαγάνδα εις βάρος των Εθνικών Δικαίων και εξυπηρετούν τα συμφέροντα εχθρικών κρατών. Οι ανθέλληνες πρέπει να τύχουν μιας δίκαιης αντιμετώπισης, ώστε οι μελλοντικές γενιές να διδαχθούν τα «κατορθώματά» τους και να τους κατατάξουν στην κατηγορία των παραδειγμάτων προς αποφυγή.

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                         ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ