Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

53 άτομα συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/3a/Elas.png
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας οργανώθηκε το Σάββατο από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με βάση τον σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Στη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 1.132 άτομα (847 Έλληνες, 285 αλλοδαποί) και σε 886 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 134 άτομα (75 Έλληνες, 59 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 53 άτομα, και συγκεκριμένα:


*Στην Αργολίδα, τέσσερις για καταδικαστικά έγγραφα, ένας για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και οκτώ γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

*Στην Αρκαδία, ένας για καταδικαστικό έγγραφο, ένας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ένας για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και ένας γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

*Στην Κορινθία, έξι για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και ισάριθμοι γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

*Στη Λακωνία, δύο για καταδικαστικά έγγραφα, μία για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις άντρες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

*Στη Μεσσηνία, τρεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, έξι για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 338 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.