Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Με σούπερ σταρ τον Τάσο Μπακασέτα, ο Πανιώνιος 3 - 0 την Skoda Ξάνθης

Μπακασέτα, εσύ σούπερ σταρ!
Ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος μετά το 3-0 επί της Ξάνθης με τον Τάσο Μπακασέτα να πετυχαίνει τρία απίστευτα γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες., το ένα πιο όμορφο από το άλλο, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Κορίνθιος επιθετικός των γηπεδούχων, με το πρώτο του χατ τρικ, έφτασε τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα, αλλά σε δύο φάσεις ο Τσέναμο του είπε «όχι». Ο πορτιέρο της Ξάνθης, που φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, πήρε το... αίμα του πίσω στο δεύτερο ημίχρονο όταν έκανε πέντε επεμβάσεις (οι τέσσερις σε ένα τρίλεπτο).
Η Ξάνθη είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε σε καμία στιγμή τον Διούδη. Από την άλλη, ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις στο... αριστερό πόδι του Μπακασέτα. Στο 39' εκτέλεσε φάουλ με δύναμη στο κέντρο της εστίας του Τσέναμο που δεν έβαλε καλά τα χέρια του και η μπάλα του τα «τρύπησε». Και στο 42' έστρωσε την μπάλα ξανά στο «καλό» του πόδι και «εκτέλεσε», με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να μην μπορεί αυτή τη φορά να κάνει τίποτα.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Πανιώνιος μπήκε να «τελειώσει» το ματς, αλλά ο Τσέναμο κατέβασε... ρολά. Στο 48' απέκρουσε νέο δυνατό φάουλ του Μπακασέτα, στο 49' έβγαλε εξ επαφής την κεφαλιά του Ρισβάνη και εν συνεχεία το σουτ του Μπακασέτα. Στο 50' σταμάτησε τον Μασούρα σε τετ α τετ και στο 72' έδιωξε ξανά σε νέα κεφαλιά του Ρισβάνη (στο «ριμπάουντ» ο αμυντικός του Πανιωνίου σούταρε απελπιστικά άουτ από πολύ κοντά).
ο 3-0 έγινε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπακασέτας έδειξε πως μπορεί να σκοράρει και με το δεξί! Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς, με τον Πανιώνιο να επιστρέφει στα «τρίποντα» και να φτάνει τους 40 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη, που έμεινε 31, έχασε ουσιαστικά όποιες ελπίδες είχε για τα πλέι οφ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Πατσατζόγλου, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (65' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ (81' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (90' Μπαργκάν)
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Γουάλας, Μπέρτος, Λισγάρας, Γούτας, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (59' Νιέτο), Ορφανίδης, Σκούρτης (58' Καπετάνος), Σολτάνι

Αυτή την ώρα (17:15), στην αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, στην οποία βέβαια κλέβει την παράσταση το αυριανό μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παο, ένα νέρμπι που .δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει από τον Φεβρουάριο τον τίτλο, η Καλλονή υποδέχεται στη Μυτιλήνη τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 19:30, ο Παναιτωλικός υποδέχεται στο Αγρίνιο τον ΠΑΟΚ.
 

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ξάνθη 3-0
17:15 (Μυτιλήνη) ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
17:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Βέροια
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Πλατανιάς
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανθρακικός