Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Π. Ε. Κορινθίας: Διαβούλευση με τους εμπορικούς συλλόγους για διασφάλιση της εύρυθμης και αρτιότερης λειτουργίας της τοπικής αγοράς



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnSG59oUjddSg7AYEpgoXk-QVCqXv3TbA1BPulCn5e3hIyVYMCS7TqQ8O5UkS3pfqbJedDhDpy3BYj6n1kYBg5Gd3wl1f3ydGz99HIUO4prO0cPXq1Ca9h2GMEjd-nBC0SHsdEn_zfmGPX/s320/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Καλλίρη Πελοπίδα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας διαβούλευση με τους εμπορικούς συλλόγους που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα της Π.Ε. Κορινθίας, αναφορικά με τη προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν, μετά από σχετική ειδοποίηση προς όλους τους εμπορικούς συλλόγους της Κορινθίας, καθώς και προς το σύλλογο των εργαζομένων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, κ. Καβέλης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, κ. Σώτος Θωμάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, κ. Μπαρλιάς Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κ. Γεώργαρης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κ. Παγώνης Βασίλειος και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Κορινθίας, κα Ταουξίδη Μαρίνα.  


Σκοπός της εν λόγω διαβούλευσης ήταν η διασφάλιση της εύρυθμης και αρτιότερης λειτουργίας της τοπικής αγοράς προς όφελος όλων, με τον καθορισμό των περιοχών, στις οποίες θα επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των νομοθετημένων, με βάση τα οριζόμενα στο Ν. 4177/2013 και ειδικότερα στο Άρθρο 16 αυτού, σύμφωνα πάντα και με τις προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων, που έχουν ιδιαίτερες γνώσεις για τις ιδιαιτερότητες των περιοχών τους.

Σε συνέχεια της διαβούλευσης προτάθηκε από τους Εμπορικούς Συλλόγους να υπάρξει εν μέρει τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα των τοπικών αγορών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας συμφώνησε με τις προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων, αντιλαμβανόμενος ότι τα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.
Για τα εμπορικά καταστήματα των Δήμων Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης το πρόγραμμα λειτουργίας τους τις Κυριακές διατηρείται όπως αυτό είχε ρυθμιστεί βάσει της προηγούμενης Απόφασης.
Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα των Δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων συμφωνήθηκε η εξής τροποποίηση:

Α) 1. Για το Τοπικό Διαμέρισμα Κιάτου ο Συνοικισμός Νεάπολης Κιάτου, με όρια που προσδιορίζονται με το χαρακτηρισμό «Δυτικά του ποταμού Κυρίλλου έως το άκρο του Τ.Κ. Κιάτου», καθώς και το Τοπικό Διαμέρισμα του Κάτω Διμηνιού προαιρετικά ανοικτά τις Κυριακές κατά το διάστημα από 01 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους.
2. Για το Τοπικό Διαμέρισμα του Κιάτου προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 (ισχύει μόνο για το έτος 2016).

Β) Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορίνθου προαιρετικά ανοικτά τις Κυριακές στις κάτωθι ημερομηνίες:
1. Την 15η Μαΐου 2016
2. Την 12η Ιουνίου 2016
3. Την 10η Ιουλίου 2016
4. Την 7η Αυγούστου 2016
5. Την 4η Σεπτεμβρίου 2016
6. Την 2α Οκτωβρίου 2016
(ισχύει μόνο για το έτος 2016).




Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη