Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους

 
Την Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το 2015, παρέδωσε το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, ο Συντονιστής του Γραφείου, καθηγητής κ. Κ. Λιαργκόβας, συνοδευόμενος από τους καθηγητές κ. Ν. Μαραβέγια και κ. Μ. Ρηγίνο, παρουσία της Γραμματέως της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου και του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου.

Ο κ. Λιαργκόβας, παραδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξη και ενθάρρυνση που τυγχάνει το Γραφείο, χωρίς τις οποίες δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργικότητα που επιδεικνύει.
Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους «πολύτιμο εργαλείο και για τη Βουλή και γενικότερα για το δημόσιο διάλογο γύρω από τα οικονομικά της χώρας στην πολύ κρίσιμη φάση που διανύουμε». Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό το ότι αυτός ο θεσμός έχει σταθεί στα πόδια του, διαμορφώνει σιγά – σιγά μια θεσμική παρουσία, διάσταση και ιστορία, και άρα θα μπορούσε να εξετασθεί και η περαιτέρω βοήθεια και οι δυνατότητες που έχει, έτσι ώστε και οι βουλευτές μέσω της Διαρκούς Επιτροπής για τα Οικονομικά και όλες οι υπηρεσίες να έχουν την αρωγή, τη συνέργεια, τη διασταύρωση τόσο σε επίπεδο στοιχείων όσο και σε επίπεδο εκτιμήσεων».
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι, έτσι, και οι Εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας που κατατίθενται στο Κοινοβούλιο θα μπορούν να αποτιμώνται καλύτερα, αλλά και Εκθέσεις παραγόντων και θεσμών από το εξωτερικό, από το Ευρωκοινοβούλιο κ.ά. «Διότι», όπως πρόσθεσε, «σήμερα στην Ευρώπη, ευτυχώς που υπάρχει, έστω και καθυστερημένα, μια έντονη συζήτηση για τα θέματα αυτής καθ’ εαυτής της στρατηγικής για την οικονομία και πέρα από τον τυπικό ρόλο, θα μπορούσε να γίνει μια παραπέρα επέκταση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης