Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ” ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” κ. Στέλιος Φενέκος, ο Αναπληρωτής αντιπρόεδρος κ. Πολυχρόνης Κοκκινίδης και ο τομεάρχης επί των εργασιακών θεμάτων κ. Διονύσης Ζαβιτσάνος, επισκέφθηκαν σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, για να καταθέσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα και τις προτάσεις της “κοινωνίας αξιών” επί των εργασιακών θεμάτων, επί της ανεργίας και επί του ασφαλιστικού.


Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή και διεξήχθη διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και επί των ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Υπουργείο.

Ιδιαίτερα αναλύθηκαν οι προτάσεις της “κοινωνίας αξιών” για τον “Συνήγορο του Εργαζομένου”, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίλυσης των εργασιακών διαφορών δικαστικά και εξωδικαστικά, καθώς και για τα πολύπλευρα θέματα της ανεργίας .

Όσον αφορά το ασφαλιστικό κατατέθηκε εκτεταμένο ενημερωτικό επί των κοστολογημένων προτάσεων της “κοινωνίας αξιών”, που επικεντρώνονται στην δημιουργία δύο πυλώνων, ενός αναδιανεμητικού και ενός ανταποδοτικού, οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και για βιωσιμότητα μακροπρόθεσμα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Η “κοινωνία αξιών” θα συνεχίσει τις θεσμικές της παρεμβάσεις σύμφωνα με το Συνταγματικό της ρόλο, καταθέτοντας τις προτάσεις της σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, έτσι ώστε να εκπροσωπεί ενεργά τους ψηφοφόρους της με μία τεκμηριωμένη και δημιουργική αντιπολίτευση!

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών