Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Στους «4» με νέα νίκη η ΑΕΚ

Στους «4» με νέα νίκη και... Σουκουλίνι! (vid+pics) 
Εννέα ματς, ισάριθμες νίκες μέσα στο 2016 για την ΑΕΚ, που σήμερα επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στη ρεβάνς των προημιτελικών κυπέλλου. Ετσι, σε συνδυασμό με το 4-1 του ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «4» μετά τον Ολυμπιακό. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.

Για την πρόκριση δεν γινόταν λόγος. Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης κι έτσι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους δύο νεοαποκτηθέντες της ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι ως βασικός «αντι-Γιόχανσον» -αφού ο Σουηδός πρέπει σε κάποια στιγμή να ξεκουραστεί- τα πήγε αρκετά καλά.
Εκανε μια εξαιρετική κούρσα στο 35΄ που τον έφερε μόνο προ του Περνίς ο οποίος απέκρουσε, ενώ γενικά ήταν μέσα στο «πνεύμα» της ομάδας, γεγονός ενθαρρυντικό για έναν παίκτη με ελάχιστη συμμετοχή στη φετινή σεζόν. Ο Ζουκουλίνι έφυγε από το ματς στο 68΄, ακριβώς τη στιγμή που μπήκε ο Τσέχος Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος είχε λίγες επαφές στο διάστημα που αγωνίστηκε και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι ιδιαίτερο.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14΄ λ.τρ. Χουάντερσον), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68΄ Πασσάς), Μπουλούτ (77΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος. ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3΄ λ.τρ. Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (68΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (68΄ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ. 

Μάχη για την πρόκριση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Περιστέρι με τον Παναθηναϊκό να παίζει στην έδρα του Ατρόμητου, έχοντας το μειονέκτημα του 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Α. Νικολαίδης», ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στην Τούμπα για την πρόκριση μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Tο πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1 (0-5)

Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1 (1-4)
ΤΕΤΑΡΤΗ (10/2)
19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΕΜΠΤΗ (11/2)
19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1