Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη



«Να σταματήσει η Κυβέρνηση τα παιχνίδια
σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας»

            Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έφοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την κομματικοποίηση του Κράτους συνεχίζεται, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και καμία συναίσθηση ευθύνης. Και αυτό αποδεικνύεται ακόμα πιο ξεκάθαρα με όσα κάνει σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφού παρόπλισε, με αδιαφανείς διαδικασίες, ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, έβαλε κατόπιν στο στόχαστρό της και τον Αρχηγό του Σώματος.

Έφτασε στο σημείο να καταρτίσει για το σκοπό αυτό ειδικό Προεδρικό Διάταγμα.

Κι αφού η σχετική διάταξη κρίθηκε παράνομη από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε – και μάλιστα εκπρόθεσμα – άδικη τροπολογία, στη Βουλή.

Είναι πια φανερό ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης, σε πλήρη αντίθεση με κάθε αρχή αξιοκρατίας, απορρυθμίζει τη λειτουργία της Αστυνομίας και προκαλεί σοβαρά ζητήματα στην ασφάλεια των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί στην πράξη το θεσμικό ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και να εγκαταλείψει άμεσα τα παιχνίδια που παίζει σε βάρος τους και σε βάρος των λειτουργών τους».