Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου



 http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2016/01/mpexrakis3.jpg
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, στηρίζουν την υποψηφιότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το Νόμπελ Ειρήνης και ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους πάνω από 300.000 πολίτες από όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες νησιώτες όλους αυτούς τους μήνες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα μαζικό κύμα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Αψηφούν τα πάντα για να σώσουν κατατρεγμένους ανθρώπους, που βγαίνουν βρεγμένοι, φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι από τις καταστραμμένες βάρκες τους στις ακτές των νησιών και σπεύδουν να τους προσφέρουν περίθαλψη, φαγητό, νερό, κουβέρτες και στεγνά ρούχα.

Εξέχουσες προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Πρίνστον, του Χάρβαρντ, του Κορνέλ και της Κοπεγχάγης, θα πιέσουν ώστε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα των νησιωτών μας από τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Λέρο για το Νόμπελ Ειρήνης.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου εδώ: