Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμιος συναγερμός! Ο εφιάλτης του "Ζίκα" εξαπλώνεται στην Αμερική

Η αμερικανική Ήπειρος ζει τον εφιάλτη του ιού Ζίκα.

Ο ιός Ζίκα έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό! Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, ειδικά στην αμερικανική Ήπειρο, που σήμερα έγινε σύσκεψη και στην συνέχεια συνέντευξη Τύπου από την Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν.
Όπως δήλωσε, ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται ραγδαία στην Αμερική και το επίπεδο συναγερμού είναι εξαιρετικά υψηλό. Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι ο ιός που μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού έχει εντοπισθεί σε 23 χώρες και περιοχές στην Αμερική. Και πρόσθεσε ότι αναμένεται να εξαπλωθεί σε 3 με 4 εκατομμύρια ανθρώπους εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο στην Βραζιλία!
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αιμοδοσία από ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί τις "πληγείσες" περιοχές. Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, της χώρας που έχει τα περισσότερα κρούσματα δήλωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για να εξολοθρευθεί το είδος του κουνουπιού που μεταδίδει τον Ζίκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η εξάπλωση του ιού μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους αθλητές που επισκέπτονται την χώρα διοργάνωσης πολύ νωρίτερα από την τέλεση των αγώνων έτσι ώστε να εγκλιματισθούν!

newsit.gr