Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Επανέρχεται η μοριοδότηση προγραμμάτων επιμόρφωσης στο Δημόσιο – Τι προβλέπει το ν/σ για την Αξιολόγηση

Επανέρχεται, με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο («Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης») η μοριοδότηση υπαλλήλων για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα του νομοσχεδίου για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων (Μέρος Δ’) , το άρθρο που αναφέρεται στα κριτήρια της διαδικασίας επιλογής, προβλέπει ότι η πιστοποιημένη από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) επιμόρφωση του υπαλλήλου μοριοδοτείται με 10 μόρια ανά σεμινάριο επιμόρφωσης με ανώτατο όριο τα 60 μόρια. «Για τη βαθμολογία του κριτηρίου της πιστοποιημένης επιμόρφωσης που προβλέπεται, λαμβάνεται υπόψη η επιμόρφωση κατά την τελευταία δεκαετία», συμπληρώνεται στο ίδιο άρθρο.
Μάλιστα το νομοσχέδιο δείχνει ότι η ηγεσία του υπουργείου επέλεξε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα προγράμματα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ. Και αυτό καθώς στη συνέχεια του νομοσχεδίου, στην ίδια ενότητα, προβλέπεται ότι όσοι προϊστάμενοι τμημάτων δεν έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν καθήκοντα προϊσταμένου μετά από την τοποθέτησή τους, θα πρέπει να παρακολουθούν υποχρεωτικά σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ.
Δεύτερον, στην πρώτη ενότητα του νομοσχεδίου, για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, προβλέπεται ότι τα μέλη του Μητρώου, τα οποία επιλέγονται να καταλάβουν τις προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο θέσεις, θα παρακολουθούν μετά το διορισμό τους υποχρεωτικά ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης που σχεδιάζονται και διεξάγονται από το ΕΚΔΔΑ, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεων, τη διαρκή επιμόρφωσή τους σε θέματα διοίκησης δημόσιων οργανισμών και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους σε θέματα διοικητικού συντονισμού και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
Το νομοσχέδιο, όπως έχει γράφει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να κατατεθεί τη Δεύτερα στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 2ο Ιανουαρίου.
Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr