Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Euroleague - Top16: Ζόρικα για Ολυμπιακό, βατά για Παναθηναϊκό

Euroleague - Top16: Ζόρικα για Ολυμπιακό, βατά για Παναθηναϊκό
Η τελευταία αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με τις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους για το TOP-16.
Σε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα ο Ολυμπιακός των απουσιών ηττήθηκε με 68-81 από την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Eurolegue.
Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την Α' φάση με ρεκόρ 8-2 και θα συνεχίσουν στο Top-16 στον 6ο όμιλο, ενώ οι Τούρκοι με το αποψινό «διπλό», πανηγύρισαν την 6η νίκη τους και θα βρεθούν απέναντι στον Παναθηναϊκό στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» (ως 2οι του 2ου ομίλου).

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα συναντηθούν σε αυτή τη φάση, καθώς το "τριφύλλι" νίκησε την Ζαλγκίρις μέσα στην Λιθουανία (72-75) και η κάθε ομάδα πάει σε διαφορετικό γκρουπ.

Οι «πράσινοι» -που πέρασαν τρίτοι- θα αναμετρηθούν στο πέμπτο γκρουπ με τρεις τουρκικές ομάδες (Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές και Νταρουσάφακα), τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, τον Ερυθρό Αστέρα, την Τσεντεβίτα και την Ουνικάχα Μάλαγα.

Απ' την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν πρώτοι στο δικό τους γκρουπ αλλά θα έχουν δυσκολότερο έργο, μιας και θα συναντήσουν τρεις ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα, δύο ρωσικές, την ΤΣΚΚΑ Μόσχας και τη Χίμκι, καθώς επίσης την Μπάμπεργκ και την Ζαλγκίρις Κάουνας.
Η πρώτη αγωνιστική του Top 16 θα γίνει 29/30 Δεκεμβρίου (ημέρες Τρίτη και Τετάρτη)...
Οι όμιλοι του Top 16:
Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε
Εφές Αναντολού
Παναθηναϊκός
Νταρουσάφακα
Λοκομοτίβ Κούμπαν
Μάλαγα
Ερυθρός Αστέρας
Τσεντεβίτα
Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα
Μπάμπεργκ
Ρεάλ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Χίμκι
Λαμποράλ
Ζαλγκίρις Κάουνας