Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Πολιτική συκοφαντία η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

meimarakis-vaggelis-maxhtikos
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε

Για τα φαινόμενα βίας:

Για την επίθεση στον Οικονόμου: Οι σώφρονες να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα και

πρέπει να γίνει καταστολή των φαινομένων βίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε αντικοινωνικές εκφάνσεις που τώρα τις βρίσκουμε μπροστά μας και που πρέπει να μας βρίσκουν αντίθετους.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τη στήριξη Καραμανλή αλλά και τη «μη» στήριξη Σαμαρά

Ο Καραμανλής δεν στήριξε άλλο υποψήφιο για αυτό οι άλλοι διαμαρτύρονται. Συνεργάστηκα πολύ καλά με τον κ. Καραμανλή.


Πολύ καλές οι σχέσεις μου με τον κ. Σαμαρά, πολιτικά. Απάντησα σε όσα θέματα δημοσιεύτηκαν και γράφτηκαν σχετικά. Οι διαρροές για το Σαμαρά έπρεπε να διαψευστούν από τον ίδιο, γιατί αφορούσαν ένα μείζον ζήτημα της παραίτησής μου. Η παραίτησή μου έφερε εκτόνωση της κατάστασης εκείνες τις ημέρες.

Φήμες λένε πως ο Σαμαράς στην αρχή στήριζε Τζιτζικώστα, στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας δεν την ήθελε αυτή τη στήριξη, τώρα φαίνεται πως την ξαναθέλει. Άλλες φήμες φέρουν τον κ. Σαμαρά να στηρίζει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από εμένα.

Λένε ότι είχα την χάσει την ψυχραιμία μου εκείνοι που όταν ήμουν Πρόεδρος της Βουλής έλεγαν πως ήμουν πολύ ψύχραιμος.

Για τη στάση της ΝΔ στα θέματα συναίνεσης και συνεργασίας

Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, έχει αρχές. Βάζει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο λαϊκισμό και το μέτρο. Ο δικός μας είναι ο δρόμος της σύνεσης του μέτρου, της μετριοπάθειας. Εξετάζει κάθε τι το θετικό και καθετί το αρνητικό προσπαθούμε να το διορθώσουμε, αν όχι το καταψηφίζουμε.

Δύσκολα ζητήματα δημιούργησε η πολιτική του Τσίπρα, έδιωξε επενδύσεις, αύξησε την ανεργία και τα ελλείμματα…

Έχει νωπή εντολή να προχωρήσει την πολιτική του, ανεξάρτητα με το τι κάνει η αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τα κάνει μόνος του.

Η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με το ΣΥΡΙΖΑ. Για τη συνεργασία χρειάζεται πρόγραμμα, ήθος, αρχές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα από αυτά. Πολιτικός τυχοδιώκτης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με το ΣΥΡΙΖΑ. Για τη συνεργασία χρειάζεται πρόγραμμα, ήθος, αρχές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα από αυτά. Πολιτικός τυχοδιώκτης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική συκοφαντία όταν τίθεται το ερώτημα της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επόμενη ημέρα της ΝΔ

Θα προχρήσουμε σε ανανέωση στη ΝΔ. Ανανέωση ιδεών. Τις ιδέες υπηρετούμε. Δεν ακολουθούμε τη μάχη γενεών αλλά ιδεών. Δεν μπορούμε να γίνουμε απολιτίκ για να τους έχουμε όλους μαζεμένους σε ένα μαντρί. Πρέπει να λέμε την άποψή μας και όσοι μας πιστεύουν να μας ψηφίζουν.

 tokentro.com