Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Στο... παρά πέντε ψήφισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Μπορεί αρχικά να είχε ανακοινωθεί πως θα ψηφίσει στις 13:00 το μεσημέρι στο ΕΒΕΑ αλλά τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξε να... ρίξει την ψήφο του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Επέλεξε δε θα ψηφίσει στο Μετς. Χαμογελαστός και χαλαρός, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν από τις 20:00 στο εκλογικό κέντρο του Μετς όπου και ψήφισε. Δεν έκανε δήλωση αλλά μίλησε με ψηφοφόρους του κόμματος που βρίσκονταν εκεί για να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ
«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
«Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.
O πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.
Πλακιωτάκης: Ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας.

Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».


Γεωργιάδης: Η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία
Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε»,
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ανανεωμένη από την εκλογική διαδικασίαΓια ημέρα γιορτής για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι φίλοι του κόμματος παίρνουν σήμερα τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους και τόνισε πως αυτο που θα συμβεί ειναι σημαντικό και για τον τόπο συνολικά.

«Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα. Το 2016 θα ειναι καλή χρονια για τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τζιτζικώστας: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα ΔημοκρατίαΗ Νέα Δημοκρατία γυρίζει σήμερα σελίδα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στις 10 το πρωί ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, σε εκλογικό τμήμα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

« Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Ν.Δ. στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουνε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν , κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό. Μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο του Ελεάννα Βλάχου και νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Από το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα και εκεί θα παρακολουθήσει την έκδοση των αποτελεσμάτων.