Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η καταμέτρηση σε κάποια εκλογικά τμήματα Μαζική η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της ΝΔ

Μαζική η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της ΝΔ
Οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγο στα εκλογικά τμήματα, στα οποία δεν υπήρχαν ουρές, και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ γύρω στις 23:00 αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα από κάθε κάλπη θα αποστέλλονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) στη λεωφόρο Συγγρού, απ' όπου θα γίνονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Έκπληξη προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη ΝΔ, με τους ψηφοφόρους να κάνουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα, σε πολλά από τα οποία ο μέσος όρος αναμονής έφτασε και τη μία ώρα. Η διαδικασία –παρά το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε λίγο μετά της 19:00 με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ψηφοφορίας- έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, ενώ σε άλλα, που υπάρχει ακόμα κόσμος σε αναμονή, έχει δοθεί εντολή από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, κ. Γ. Τραγάκη, να μείνουν οι κάλπες ανοιχτές μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 370.000 φίλοι του κόμματος, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην τελική καταμέτρηση οι ψηφοφόροι θα έχουν ξεπεράσει τους 400.000.

Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψηφίους, λέγοντας πως συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Πάνω από 9.000 άτομα ψήφισαν στην Αχαΐα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Γιώργος Κακούρης, εκτιμάται ότι σε ολόκληρη την Αχαΐα έχουν ψηφίσει περισσότερα από 9.000 άτομα.

Όσον αφορά την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούσαν στα διοικητικά όρια του δήμου Πατρέων, ο Γιώργος Κακούρης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι οι ψηφοφόροι έφθασαν τους 5.500.

Στο μεταξύ, το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η μη λειτουργία του εκλογικού τμήματος στη Δάφνη Καλαβρύτων, διότι σύμφωνα με τον Γ. Κακούρη, δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Όμως, όπως πρόσθεσε, όσοι ήθελαν να ψηφίσουν πήγαν στην γειτονική Κλειτορία, που απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα.

Γύρω στις 8.20΄το βράδυ έκλεισαν οι κάλπες στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ στη Βόρεια Ελλάδα, που λειτούργησε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του εν λόγω εκλογικού κέντρου Δημήτρης Παππάς, οι πόρτες έκλεισαν αφού ψήφισε και ο τελευταίος που περίμενε στην ουρά. Στις 12 κάλπες ψήφισαν 6.000 μέλη και φίλοι της Ν.Δ. και ήδη άρχισαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αρχίσει και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η ενημέρωση της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. για τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, σε περίπου 35.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι κάλπες έκλεισαν με τελευταίες αυτές στην οδό Προξένου Κορομηλά, όπου υπήρχε προσέλευση μετά και τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί ως τις 8μ.μ.