Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Έτοιμες οι υπηρεσίες στην Πελοπόννησο για την κακοκαιρία

Καιρός: Προετοιμάζονται σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη για την κακοκαιρίαΣε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος τόνισε ότι η περιφέρεια διαθέτει 400 τόνους αλάτι, ενώ έχει γίνει διασπορά αλατιού και μεγάλου αριθμού μηχανημάτων εκχιονισμού και «αλατιέρες», ανά δήμο, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Πελοπόννησο τις νυχτερινές ώρες απόψε και ως το ξημέρωμα.

Ο κ. Γιαννακούρας υπογράμμισε ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοικτοί, αλλά σε κάθε περίπτωση ζήτησε οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για να τις χρησιμοποιήσουν εάν χρειαστεί. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους, να επισκεφθούν την Αρκαδία και να ζήσουν την Πρωτοχρονιά μοναδικές εμπειρίες στη μυθική ορεινή Αρκαδία.
Εξάλλου, η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο του ΜΟΡΕΑ, με ανακοίνωσή της, συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας να λάβουν προληπτικά μέτρα. Συγκεκριμένα καλεί τους οδηγούς να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν. Επίσης να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους και να προσαρμόζουν τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά τους στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνούν, ενώ αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο, σταματούν μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα υπογραμμίζεται πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά. Τέλος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι διερχόμενοι από τον αυτοκινητόδρομο μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 1025 ή στο 2710-562.000.