Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη για το Μετρό Θεσσαλονίκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το σημαντικότατο αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης. Παρατείνει την αγωνία των Θεσσαλονικέων και την πασπαλίζει με χρυσόσκονη. Αντί να προσφέρει λύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
α. Ομολογεί ότι έχασε έναν ολόκληρο χρόνο.
β. Παραδέχεται ότι ο μόνος πραγματικός συνομιλητής των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μάλιστα, λειτουργεί προσωπικά, δίχως προηγούμενη έγκριση, αλλά και εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο και δίχως να συνεννοείται με τους φορείς της πόλης.
γ. Αδυνατεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο η ολοκλήρωση του έργου θα περιλαμβάνει και τον σταθμό Βενιζέλου, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση, με την αποδοχή -άρον άρον- της τελευταίας γνωμοδότησης του ΚΑΣ δείχνει να παραπέμπει την κατασκευή του σταθμού στις καλένδες.
δ. Μοιράζει νέες υποσχέσεις υλοποίησης του έργου στους Θεσσαλονικείς, δίχως να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες.
ε. Αδιαφορεί πλήρως για τις ανησυχίες, την αγωνία, αλλά και τις προτάσεις των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
στ. Εξαγγέλλει προσλήψεις των εργαζομένων οι οποίοι, λόγω της αβελτηρίας της  ίδιας της κυβέρνησης, έμειναν χωρίς δουλειά. Βέβαια, η επαναπρόσληψή τους θα γίνει με μισθούς αισθητά χαμηλότερους από εκείνους που ελάμβαναν μέχρι πρότινος, για το ίδιο αντικείμενο εργασίας.
Καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο, για το μετρό της Θεσσαλονίκης».