Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Νίκολας Θαλασσινός: Ένα από τα 14 θύματα της σφαγής που συγκλονίζει την Αμερική Ο 52χρονος ομογενής που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ

Νίκολας Θαλασσινός: Ένα από τα 14 θύματα της σφαγής που συγκλονίζει την Αμερική
Ήταν παθιασμένος με τη δουλειά του και την πολιτική και ευλαβής πιστός, είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν η Τζένιφερ, η σύζυγός του, και ένας φίλος του για να περιγράψουν τον ελληνικής καταγωγής 52χρονο Νίκολας Θαλασσινό, έναν από τους 14 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ και της συζύγου του Τασφίν Μαλίκ προχθές το βράδυ σε εορταστική εκδήλωση υπαλλήλων της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Η 41χρονη Τζένιφερ περιγράφει επίσης τον σύζυγό της ως έναν καλό άνθρωπο, έναν ιπποτικό άνδρα, με πολλούς φίλους που είχε αποκτήσει συναναστρεφόμενος και άλλους πιστούς και μέσω του Facebook, μέσω του οποίου πολλοί από αυτούς εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλειά του.

Ο Θαλασσινός, επιθεωρητής και αυτός για θέματα υγείας, συνεργαζόταν με τον Σάγεντ Φαρούκ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, πρόσθεσε η Τζένιφερ.

"Τα πηγαίνανε καλά", είπε για την σχέση του με τον Φαρούκ. "Απ'όσο ξέρω, (ο Σάγεντ) τα πήγαινε καλά με όλους. Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό", λέει, προσθέτοντας ότι άκουσε πως πριν από το μακελειό, μπορεί να υπήρξε ένας διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ο Θαλασσινός γνώριζε ότι ο Φαρούκ ήταν μουσουλμάνος, αλλά δεν είχε πει ποτέ ότι είχε κάποιες ακραίες απόψεις. "Αν είχε (...) ο σύζυγός μου θα είχε πει κάτι", πρόσθεσε. Ο σύζυγός της ήταν ένας άνθρωπος με συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, πρόσθεσε, και μιλούσε ανοιχτά όσον αφορά την τρομοκρατία των ισλαμιστών.

Το ζευγάρι --και οι δύο μεσσιανιστές Εβραίοι-- είχε γνωριστεί μέσω Ίντερνετ και ήταν μαζί για 14 χρόνια."Ο σύζυγός μου ήταν ευλαβής πιστός", είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι στην γραβάτα του φορούσε το Άστρο του Δαυίδ. "Ήθελε να υπηρετεί τον Κύριο και να φέρει κι άλλους κοντά στον Κύριο", πρόσθεσε.

Προχθές, όπως έκανε κάθε μέρα, ο Θαλασσινός την πήγε στη δουλειά της. Όμως αυτήν την Τετάρτη, ο σύζυγός της τη συνόδευσε μέχρι την τάξη του σχολείου όπου η Τζένιφερ διδάσκει μεταφέροντας κάποια σνακ.
"Οπότε πήρα άλλη μια αγκαλιά και ένα φιλί προτού να φύγει", είπε χθες η Τζένιφερ, εκπαιδευτικός σε σχολείο της περιοχής. "Μένω απλά σε αυτό".

"Είχε μια εκπληκτική εργατική ηθική", δήλωσε παράλληλα ο φίλος του Εντ Μπεκ, η σύζυγος του οποίου ήταν κάποτε συνεργάτης με τον Θαλασσινό σε υπηρεσία του Νιού Τζέρσεϊ, προτού ο τελευταίος μετακομίσει, πριν από περίπου μια δεκαετία, στην Καλιφόρνια.

"Η δουλειά του επιθεωρητή για θέματα υγείας δεν είναι προφανώς και το πιο ελκυστικό επάγγελμα στον κόσμο. Εκείνος όμως ήταν παθιασμένος με αυτό. Ήθελε να βεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι θα είναι ασφαλείς", πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο Θαλασσινός έχει δύο ενήλικους γιους.

Πάντα εξάλλου ήταν πρόθυμος να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας, θυμάται ο Μπεκ από τότε που μαζί με τη σύζυγό του έχτιζαν μια προσθήκη στο σπίτι τους και ο Θαλασσινός περνούσε συχνά από εκεί και τους βοηθούσε.
Τα τελευταία χρόνια ο φίλος του ανησυχούσε για το Ισραήλ, θυμάται επίσης ο Μπεκ, και, όπως προσθέτει, ήταν εξαιρετικά ειλικρινής όσον αφορά τις απόψεις του.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook, η οποία είχε γραφτεί μια ημέρα πριν από το μακελειό, ο Θαλασσινός αναφέρει ότι είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα σε σχέση με το Ισραήλ.

Έως πέρυσι ο εκλιπών έγραφε με το όνομα "Noahide" στο συντηρητικό ιστολόγιο Big Dog, σύμφωνα με ανάρτηση στο μπλογκ αυτό του διαχειριστή του.
 
e-typos.com