Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜEA ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1It34Dd20mx3OhPaT3fmwYuCS4hDWn3R3dnPBc6YMgUPHyVT8l1PYtTS4jWhwZOpQtdu_CX5X38ITipiOq3fEQwxHayPIXdzzo4jY5on_jQkg-SsQh-o2b9mmI2tzTa7OEIT0aSHkjg/s1600/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83.JPG

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, για την άρνηση της κυβέρνησης να απαντά σε ερωτήσεις στη Βουλή για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβερνητική πρακτική της αδιαφορίας, σε σχέση με την αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τη χωροταξία είναι απαράδεκτη. Από τις αρχές του χρόνου, όταν συγκροτήθηκε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσα προς τους αρμόδιους υπουργούς 19 ερωτήσεις για σημαντικά επίκαιρα θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον και την Ενέργεια. Δυστυχώς, όλες έμειναν  αναπάντητες και αυτό συνδέεται τόσο με έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης για τα θέματα αυτά, όσο και με έλλειψη σεβασμού στη Βουλή. Μετά από όλα αυτά επανακατέθεσα τις 19 ερωτήσεις προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες».


Οι 19 Ερωτήσεις αναφέρονται σε:

  1. Απολογισμό έργου του 6μήνου (Ιαν.-Ιουλ.) στον τομέα Περιβάλλοντος, 
      Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  1. Πορεία έργου αναβάθμισης τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσας.
  2. Διεύρυνση χρήσης Φυσικού Αερίου.
  3. Διεθνή Δημόσια Διαβούλευση για Κλιματική Αλλαγή.
  4. Δράσεις προώθησης Περιβαλλοντικής Έρευνας και Καινοτομίας.
  5. Αξιοποίηση Γεωθερμικών Πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας.
  6. Εκκρεμότητες Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού.
  7. Θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 28/5/2015, για την κλιματική αλλαγή.
  8. Μείωση Ενεργειακού Κόστους.
  9. Απελευθέρωση Αγοράς Φυσικού Αερίου.
  10. Απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  11. Διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
  12. Εφαρμογή «Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων».
  13. Εφαρμογή του Εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.
  14. Προοπτικές και δράσεις επέκτασης της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
  15. Πορεία αδειοδότησης και Κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών έργων για ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
  16. Ενσωμάτωση Κοινοτικών Οδηγιών που αφορούν τον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  17. Πρόγραμμα - μέτρο «διακοψιμότητας» για μείωση του ενεργειακού κόστους.
  18. Μέτρα και κυρίως Διαδικασία και Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εφαρμογής τους, όπως προβλέπονται στο N. 4336/15 «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις-Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», δηλαδή Γ΄ Μνημόνιο και αφορούν τον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.