Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Η εικόνα από την είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ με την πόρτα αλλά και τμήμα του τοίχου του κτηρίου να έχουν γκρεμιστεί, αλλά και τις ζημιές στα κτήρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μαρτυρά ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα.Η περιοχή είχε αποκλειστεί εγκαίρως από την Αστυνομία, αφού είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». 
 
Έκρηξη βόμβας στον ΣΕΒ – “Έχουν” δυο άτομα από περιγραφές μαρτύρων- “Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης - Τεράστιες ζημιές στα κτήρια
 “Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης. Αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται σε 24ωρη βάση στο Σύνταγμα κινητοποιήθηκαν. Ο δρόμος αποκλείστηκε και ακολούθησε η εκκένωση των κτηρίων. Στις 03:35 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μισή ακόμη ώρα οι αστυνομικοί δεν πλησίαζαν στο σημείο υπό τον φόβο ύπαρξης και δεύτερου μηχανισμού.
Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές τόσο στο κτήριο του ΣΕΒ, όσο όμως και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στα κτήρια της Κυπριακής Πρεσβεία και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της αστυνομίας όσοι βρίσκοντας στα κοντινά κτήρια είχαν απομακρυνθεί και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η Κυβέρνηση καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα. Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση.
Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη όλη η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.