Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Λουτρό αίματος στο Παρίσι - 40 νεκροί από πυροβολισμούς και εκρήξεις - 100 όμηροι σε χώρο συναυλίας - Φυγαδεύθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος από το γήπεδο - Στρατός στου δρόμους

Λουτρό αίματος στο Παρίσι - Πάνω από 18 νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρήξεις - Πληροφορίες για ομήρους σε συναυλία 
Πολλοί είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε απόψε το βράδυ το Παρίσι. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. ΄Ολα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος άντρας άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε κεντρικό εστιατόριο στο 10 διαμέρισμα του Παρισιού. Δημοσιογράφος του BBC κάνει λόγο για 10 ανθρώπους στο έδαφος.
Imagen de Twitter de las huellas del tiroteo en parís, donde también ha habido explosiones cerca de Saint Denis
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που πραγματοπείται το φιλικό αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκε στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι.. Πληροφορίες από γαλλικά μέσα αναφέρουν πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος και φυγαδεύτηκε  στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση της κρίσης.. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες του και υπάρχει πληροφορία πως έχει δοθεί εντολή να κατέβει ο στρατός στους δρόμους.
 Η γαλλική αστυνομία μιλά για τουλάχιστον τρία επεισόδια με πυροβολισμούς ή και τέσσερα μαζί  στις οδούς Fontaine au Roi, Charonne και στη λεωφόρο Voltaire κοντά στο θέατρο Bataclan.τον τομέα Batacklan και Σαρόν, που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα στο Παρίσι.
Γαλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για «δεκάδες τραυματίες».

Σύμφωνα με την αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται σε σύγχυση, όπως σημειώνει η Figaro, υπάρχουν τρία περιστατικά πυροβολισμών με «πολλά θύματα» σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων.

Στην βομβιστική επίθεση έξω από το Stade de France το Associated Press κάνει λόγο για δύο εκρήξεις. Ο Ολάντ συγκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας) Υπουργικό Συμβούλιο και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας.

Η κυκλοφορία θα απαγορευτεί «σε συγκεκριμένα σημεία».

Ο στρατός κινητοποιήθηκε στο 10ο και 11ο διαμέρισμα, όπου αναπτύχθηκαν 200 στρατιώτες και στήθηκαν οδοφράγματα.

Σύμβουλος της δημάρχου του Παρισιού συνέστησε στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.
Associated Press