Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη Ιαπώνων tour operator στην ΠελοπόννησοDisplaying DSC05268.jpg
Ανακοίνωση τύπου 
 της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο
Displaying IMG_3718.jpgΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι εξοικοίωσης στην Πελοπόννησο 12 Ιαπώνων tour operators και εξειδικευμένων δημοσιογράφων σε τουριστικά θέματα. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο και υλοποιήθηκε με την αποφασιστική συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η επιλογή της Πελοποννήσου εντάσσεται στην προσπάθεια αύξησης του ρεύματος Ιαπώνων τουριστών προς την Ελλάδα μέσω της δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων για την ιαπωνική αγορά και την προσθήκη νέων προορισμών στην Ελλάδα με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Displaying IMG_3380.jpgΜε την φροντίδα των Περιφερειών αλλά και των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών, οι Ιάπωνες προσκεκλημένοι μας έκαναν κυριολεκτικά τον γύρο της Πελοποννήσου με επισκέψεις στις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τον Μυστρά, την Μάνη, την Μονεμβασιά, την Ολυμπία και την ορεινή Αρκαδία. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, το Γύθειο και την  Σπάρτη. Ήρθαν σε επαφή με τον αμπελώνα της Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη γευστική δοκιμή πελοποννησιακών και επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς. Γεύθηκαν τις τοπικές συνταγές μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα μενού και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τα τυριά.

Το πρόγραμμα προέβαλε τα αξιοθέατα της Πελοποννήσου δίνοντας παράλληλα έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο, τον αγροτουρισμό και την τοπική οικονομία, με στόχο την ανάδειξη μίας σύγχρονης εικόνας για την χώρα μας και ειδικότερα την Πελοπόννησο.

Displaying IMG_3277.jpg
Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία και εκτιμάται ότι η Πελοπόννησος θα προστεθεί τους επόμενους μήνες στους προορισμούς των Ιαπώνων τουριστών στην χώρα μας.

Η ελληνική Πρεσβεία το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να διοργανώσει και άλλες συντονισμένες δράσεις προβολής του ελληνικού τουρισμού και προώθησης ελληνικών προϊόντων κάνοντας αρχή από τους ελληνικούς οίνους.