Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «KONTRA NEWS»

 Δελτίο τύπου 19/10/2015
Από τη μέρα ίδρυσης του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχουν μεσολαβήσει δύο εθνικές εκλογές το 2012, δύο εθνικές εκλογές το 2015 και εμβόλιμα μέσα στο 2014, μία αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο και μία διπλή αναμέτρηση για Δήμους και Περιφέρειες. Μέσα απ’ όλες αυτές τις συνεχείς εκλογικές δοκιμασίες, όχι μόνο έχουμε κατορθώσει να επιβιώσουμε, αλλά έχουμε αποδείξει ότι δίκαια και δικαιολογημένα θεωρούμαστε πλέον μία εγκαθιδρυμένη δύναμη εντός του υπάρχοντος πολιτικού και κοινοβουλευτικού τοπίου και χάρτη. Το γεγονός αυτό αποκτά πολλαπλάσια αξία και πολλαπλή σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις προσπάθειες που κατέβαλλε και τα μέσα τα οποία μετήλθε (επικοινωνιακός αποκλεισμός, επιθέσεις λάσπης και συκοφαντιών, αθέμιτες συναλλαγές, πολιτικές αποστασίες κ.α.) το σύστημα της πολιτικοοικονομικής Διαπλοκής, προκειμένου να μας εξαφανίσει.


Ταυτόχρονα, έχουμε αποδείξει ότι δεν αποτελούμε ένα Κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο τρέφει την ψευδαίσθηση ότι δύναται να γκρεμίσει πέτρινους ανεμόμυλους χρησιμοποιώντας ξύλινα σπαθιά και κοντάρια, αλλά αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη να συγκυβερνήσουμε (ως μειοψηφικοί – έστω - εταίροι) τη χώρα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι πρεσβεύουμε τη φιλοσοφία της σχεδιασμένης δημιουργικής ανατροπής με άμεσο και πρώτο στόχο μία εθνικά ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χειραφετημένη Ελλάδα μία χώρα με ισχυρή Παραγωγή, ισχυρή Οικονομία, ισχυρούς Θεσμούς, ισχυρή Κοινωνία. Διεκδικούμε επίσης να μας αναγνωριστεί ως μία απόφαση συναίσθησης και υπηρέτησης του αυτονόητου εθνικού καθήκοντος ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση στη δύσκολη αποστολή της, κινούμενοι με λογική συνοχής, συνεκτικότητας και αλληλεγγύης, μη παρασυρόμενοι από Σειρήνες λαϊκισμού και εύκολης ψηφοθηρίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διαδραμάτισαν οι πέντε υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί μας, προσφέροντας τεράστιο και μετρήσιμο έργο, ειδικά σε μείζονος εθνικής σημασίας τομείς όπως είναι η Εθνική Άμυνα, ο Τουρισμός, η Αγροτική Παραγωγή, η ενίσχυση του τόξου Μακεδονίας - Θράκης, η αντιμετώπιση της Διαφθοράς. Το σύνθημα «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» το μετουσίωσαν σε πράξη πρώτοι, ο πρόεδρος του Κινήματός μας Πάνος Καμμένος και οι Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Από εδώ και πέρα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμαστε εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούμε στην πρόκληση να κάνουμε μία μεγάλη πολιτική υπέρβαση και από ένα κόμμα που κινείται σε μία μέτρια προς χαμηλή εκλογική καταγραφή, να καταστούμε μία ανερχόμενη δύναμη που θα στηρίζεται στα χαρακτηριστικά της πολιτικής-κοινωνικής μαζικότητας, μαζικοποίησης και συμμετοχής. Ήδη αναδομούνται, ενισχύονται και αναλαμβάνουν άλλης, ουσιαστικά αναβαθμισμένης, κλίμακας δράση και δραστηριότητες οι οργανώσεις μας τόσο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όσο και έξω στην Περιφέρεια. Αναδιοργανώνονται οι παλιές Γραμματείες μας και δημιουργούνται νέες όπως έγινε πρόσφατα στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι σε ηλικία άνθρωποι, εντάσσονται στα κομματικά-κινηματικά σχήματα και τις ομάδες μας και αναλαμβάνουν ρόλους και πρωτοβουλίες.

Η Πολιτική στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανασύνθεσης, ως προς τους κύριους και βασικούς συντελεστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ. είναι η νέα (επι)κρατούσα δύναμη στο χώρο Κέντρου-Κεντροαριστεράς. Από εκεί και πέρα: - Το ΠΑΣΟΚ. δεν ανακτά ούτε όγκο, ούτε δυναμική, παρ’ όλες τις τονωτικές «ενέσεις» από ΔΗΜΑΡ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. - Όσοι είχαν επενδύσει στο Ποτάμι, τώρα αποεπενδύουν λόγω της πολιτικής ένδειάς του. - Η παρουσία της Ένωσης Κεντρώων εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους, αλλότριους προς το γενικό κοινωνικό συμφέρον, σε συγκεκριμένους χρόνους. - Το Κ.Κ.Ε. παριστάνει το άλλοθι μίας μόνιμης, κάθετης, στείρας, άρνησης και έχει βολευτεί εκεί. - Η Χ.Α. είναι νεοναζί - εγκληματίες και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις (λ.χ. βίντεο Νίκαιας) καθίσταται όχι απλός συμμέτοχος, αλλά ουσιαστικός συνένοχος. Και αφήνοντας επίτηδες για το τέλος τη Ν.Δ., σήμερα παρατηρούμε μία εικόνα κανονικής διάλυσης, υπό τη μορφή ενός αγώνα αλληλοεξόντωσης ανάμεσα σε ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους, παλαιοκομματικούς και «σώγαμπρους», πολιτικά «τζάκια» και πολιτικά «κούτσουρα».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούμε να καταστούμε ένα μεγάλο κόμμα εθνικής, πατριωτικής, κοινωνικής, δημοκρατικής ευθύνης σε Κέντρο - Κεντροδεξιά, ενσωματώνοντας την ίδια στιγμή αρμονικά στις τάξεις των στελεχών, των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας ακόμη περισσότερα στοιχεία από τον κόσμο του ιδρυτικού - οραματικού ΠΑΣΟΚ. υπό το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», της Κεντροαριστεράς με έντονες πατριωτικές αναζητήσεις και ανησυχίες, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους -πλην ακροδεξιάς. Ταυτόχρονα, μπορούμε να μετατοπίσουμε ακόμη περισσότερο το κέντρο βάρους από τη ρητορεία της καταγγελίας και του θυμικού στην ιδεολογία, στον προβληματισμό, στη ζύμωση, στη θέση και στην πρόταση, πιάνοντας τον παλμό μίας ευρείας πολιτικής και κοινωνικής διεύρυνσης  προς τους μεσαίους - μικρομεσαίους και τους (αποκαλούμενους κατά συνήθεια) «νοικοκυραίους» και να συστοιχίσουμε ακόμη καλύτερα τη βάση μας η οποία αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της καθημερινότητας με τις ανάγκες και τις αναζητήσεις της μεγάλης ανοιχτής Κοινωνίας.

Στη διεύθυνση Χαροκόπου 2, Καλλιθέα, κάτι νέο, δυναμικό, ανανεωτικό, πατριωτικό συντελείται εδώ και τριάμισι χρόνια και ο συμπολίτης και συμπατριώτης δεν έχει παρά να το πλησιάσει και να το πλαισιώσει. Η πρόσκληση είναι εδώ, το ίδιο και η πρόκληση.

Γραφείο Γραμματέα ΑΝΕΛΛ