Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δελτίο τύπου 19/10/2015

«Η δίνη της εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει πολιτικό βέρτιγκο στη Νέα Δημοκρατία και στην ηγεσία της και αυτό φαίνεται ακόμη και στις τοποθετήσεις τους για Εξωτερική Πολιτική και Εθνικά Θέματα.

Μιλάει για το βέτο στο Βουκουρέστι ο επικεφαλής της ΝΔ ωσάν να αποτελούσε συμπεφωνημένη εθνική θέση, μη ενθυμούμενος προφανώς τις παράφωνες φωνές, (τόσο μέσα από το κόμμα του και την τότε κυβέρνηση, όσο και από το χώρο της Αντιπολίτευσης) οι οποίες υποστήριζαν στο παρασκήνιο την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δίχως επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Παρακάμπτει επίσης τεχνηέντως ότι η χρήση του όρου Μακεδονία (και μάλιστα erga omnes) ως γεωγραφικού προσδιορισμού, απέχει από την απόφαση που είχε λάβει το Συμβούλιο Αρχηγών υπό την προεδρεία του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Να μας πει επίσης ποια είναι διαχρονικά η στάση της ΝΔ εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έναντι του εθνικιστικού ανθελληνικού VMRO - DPMNE, κυβερνόν κόμμα στα Σκόπια και συνδεόμενο μέλος στο ΕΛΚ.

Σε ότι αφορά τη φύλαξη των συνόρων μας σε συνδυασμό με τα Ελληνοτουρκικά, ήταν ο επικεφαλής της ΝΔ που 10/10/2012 ως πρόεδρος της Βουλής, υποδεχόμενος τον τότε πρωθυπουργό της γείτονος Αχμέτ Νταβούτογλου του είχε δωρίσει αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου καραβιού μαζί με την ευχή «να μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας».

Ας κρατούν λοιπόν κοντά τα λόγια τους στη ΝΔ, γιατί ειδικά στα Εθνικά Θέματα και στην Εξωτερική Πολιτική έχουν δώσει ήδη εξετάσεις και έχουν κριθεί μετεξεταστέοι».

Γραφείο Γραμματέα ΑΝΕΛΛ