Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η ισχυρή (εθνικά) υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

meimarakis-vouli-omilia
Ο αγώνας που κάνουν οι 3 υποψήφιοι της ΝΔ (Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας), να επικρατήσουν του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και «άνισος»...

Εξηγούμαστε:

1)      Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πέτυχε εκλογικό άθλο συσπειρώνοντας τη ΝΔ από το τραγικό δημοσκοπικό 15% του δημοψηφίσματος στο εκλογικό επίτευγμα του 28%. Με λίγα λόγια στην Ελλάδα που τα κόμματα είναι προεδρικά, το 28% του εκλογικού σώματος στήριξε προσωπικά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τα χαρακτηριστικά του Πρωθυπουργού και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα, είδαν σε αυτόν, τον ηγέτη που μπορεί να δώσει προοπτική εθνικής ανασύνταξης και εξόδου από την κρίση.

2)     Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πέρα του ότι σε όλες τις «κομματικές» δημοσκοπήσεις βρίσκεται μπροστά με διπλάσιο σκορ μπροστά από τον δεύτερο, καταγράφεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά μακράν ο πρώτος σε ότι αφορά την σοβαρότητα, την εμπιστοσύνη, την πολιτική και ηθική επάρκεια, την ικανότητα, την σύνθεση. Δηλαδή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ο ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ ενωμένη στην επόμενη εκλογική νίκη και την Ελλάδα στην έξοδο από την μιζέρια. Η δυναμική αυτή καταγράφηκε ήδη στις εθνικές εκλογές.

3)     Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είναι ο μόνος ηγέτης και όχι κομματάρχης, που μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή δίνει μάχες υπέρ του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, απέναντι στην ακραία αριστερή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Μία πολιτική που βρίσκεται επιπλέον εγκλωβισμένη στους αριστερούς ιδεοληπτικούς ψυχαναγκασμούς, υπέρ της γιγάντωσης του δημοσίου τομέα και κατά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό φάνηκε όχι μόνο κατά τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της πορείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Βουλή ως Προέδρου της, και ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου οι Έλληνες πολίτες διαισθάνθηκαν πως αντιμετωπίζονται ισοτίμως και όχι κομματικά. Γιατί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποδεικνύει εμπράκτως πως είναι πρωτίστως εθνικός ηγέτης και ύστερα πρόεδρος της ΝΔ.. και ύστερα πολιτικός του κοινωνικού μεταρρυθμιστικού κέντρου. Οι εξελίξεις είναι μπροστά για την πατρίδα μας και η στιβαρή προσωπικότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ίσως κληθεί πολύ σύντομα να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη πολιτική σταθερότητα της χώρας. Σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον που γνωρίζει πολύ καλά και σαφώς πολύ καλύτερα από τους συνυποψηφίους του. (η περίπτωση της απειρίας Αλέξη Τσίπρα, είδαμε πόσο κόστισε για την Ελλάδα).

4)    Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα της Βουλής, αφήνουν να διαφανεί πως έχουν «προτιμήσεις» για τις εκλογές στη ΝΔ. Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν την «αλλαγή» ηγεσίας, υπονοώντας πως θέλουν κάτι άλλο... γιατί άραγε;; Έφτασε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να το αναφέρει στη Βουλή. Όλοι τους θα προτιμούσαν μία ΝΔ αδύναμη και ανίσχυρη, όπως αυτή που ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και όπως κατάντησε μετά το δημοψήφισμα. Όλοι τους θα προτιμούσαν μία ΝΔ, με ακραία ρητορική που θα διχάζει και δεν θα ενώνει. Όλοι τους θα ήθελαν μία ΝΔ απούσα από τη Βουλή για πολλά χρόνια! (προωθώντας την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα), ή μία ΝΔ που θα κάνει show(προωθώντας την υποψηφιότητα Γεωργιάδη) ή τέλος μία ΝΔ που θα έχει διαχρονικά κόμπλεξ για το «επίθετό» της (προωθώντας την υποψηφιότητα Μητσοτάκη).

5)     Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν κατέθεσε ποτέ την κομματική του ταυτότητα. Ήταν πάντα στη ΝΔ, πάντα ενωτικά δημιουργικός. Ως Γραμματέας του κόμματος είχε φέρει ΜΟΝΟ εκλογικές νίκες. Ήταν και είναι πάντα αγωνιστής πρώτης γραμμής. Δεν ήταν ποτέ σε άλλα κόμματα, δεν υπηρέτησε ποτέ άλλες ιδεολογίες πλην αυτής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν «ξεπλύθηκε» ποτέ μέσω της απολιτίκ Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν «ντρέπεται» στην προεκλογική του περίοδο να μιλά για τη ΝΔ ως τη μεγάλη βάση εκκίνησης για περισσότερη Δημοκρατία και για άνοιγμα στην κοινωνία. Τη στιγμή που οι συνυποψήφιοί του, αποφεύγουν τα κομματικά σύμβολα και τις ιστορικές αναφορές. Κυρίως αυτοί (Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης) που απείχαν ή ήταν αντίθετοι κομματικά και πολιτικά με τις μάχες της ΝΔ.

6)    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαίτησε να εξοφληθούν πρώτα οι υποχρεώσεις του κόμματος έναντι των απλήρωτων εργαζομένων και να εξασφαλισθούν για τους επόμενους μήνες, καθώς και άλλες επείγουσες υποχρεώσεις και ύστερα να δαπανηθούν όσα χρήματα περισσέψουν για την διαδικασία εκλογής Προέδρου. Αυτή η απαίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήρθε σε σύγκρουση με την ανάλγητη «επιθυμία» των συν-υποψηφίων του που θέλουν να δαπανηθεί η κρατική επιχορήγηση υπέρ των εκλογών αδιαφορώντας για το προσωπικό που στενάζει. Σημείωση: με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φρόντισε να καταβληθούν άμεσα!! κάποιοι μισθοί στους εργαζόμενους του κόμματος, που είχαν «ξεμείνει» 7 μήνες απλήρωτοι από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή είναι σε τίτλους η ισχυρή (εθνικά) υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη... και αυτοί είναι οι λόγοι που ο αγώνας για τους υπολοίπους είναι «άνισος»...

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com