Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η πρώτη ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή! "Την περίμενα γεμάτη... ακούω μόνο πόσους συμβούλους δικαιούται κάθε βουλευτής"


Η πρώτη ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή! `Την περίμενα γεμάτη... ακούω μόνο πόσους συμβούλους δικαιούται κάθε βουλευτής`Ενας γνώριμος… Λεβέντης ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην πρώτη του ομιλία από το βήμα της Βουλής.
«Ανέμενα, είπε, αλλιώς την Ολομέλεια. Την ανέμενα γεμάτη και την βλέπω άδεια. Ανέμενα αλλιώς και τη Βουλή καθώς έδινα τριάντα ολόκληρα χρόνια αγώνα για να μπω και τώρα την βλέπω αλλιώς... Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι πόσους συνεργάτες δικαιούται ο κάθε βουλευτής…»

Ακούω, είπε « κάποιους δημοσιογράφους να λένε ότι μπορεί να στηρίξω και να γίνω δεκανίκι της Κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν τη μισή μου δήλωση, δεν λένε ότι έχω πει ότι μόνο εάν γίνουν δεκτά και υλοποιηθούν τα 9 σημεία που έθεσα, αυτό θα μπορούσε να συμβούν. Είναι 9 σημεία που μπορεί να αλλάξουν την Ελλάδα...».
Επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή λέγοντας πως «κάποιος το πρωί, γιατί όταν λείπω χορεύουν τα ποντίκια, είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν παίρνει χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση… Εγώ ξέρω, ότι δεν παίρνει χρήματα γιατί δια νόμου τους έχει απαγορευτεί και όχι για τι μπορούν να τα πάρουν και δεν τα παίρνουν…».
Ο κ. Βασίλης Λεβέντης όμως «βολές είχε και για το ΚΚΕ λέγοντας ότι με τα τυφλά ΟΧΙ που λέτε τελικά διευκολύνετε… υπερασπίζεστε ακόμα και αυτούς που παίρνουν πέντε συντάξεις…» ενώ θυμήθηκε μέχρι και τον Χαρίλαο Φλωράκη…
Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε ότι «περίμενε να ακούσει μια «συγνώμη» για τα όσα έλεγε στους νέους ανθρώπους όταν τάσσονταν κατά των Μνημονίων και τον πίστεψαν. Η συγνώμη είναι μια γενναιότητα…. Θα έπρεπε να βγει και να πει ότι αυτά που σας έλεγα δεν γινόντουσαν και με τον κίνδυνο να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη και το ευρώ πήγα και υπέγραψα. Αυτό θα ήταν μια γενναιότητα…»
Ο κ. Τσίπρα είπε ότι «κέρδισε στις εκλογές γιατί ο κ. Μειμαράκης ήταν πολλές μονάδες πίσω και δεν προλάμβανε να τον περάσει…» έθεσε θέμα δημοσκοπήσεων, ενώ επεσήμανε την εγκατάλειψη της απλή αναλογικής από τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι στο θέμα αυτό έχει βάλει πολύ νερό σε όσα έλεγε ο ίδιος και το κόμμα του…».
Ο κ. Λεβέντης πάντως, χθες είχε όμως και για τη ΝΔ και την εκλογή του νέου της Προέδρου εάν και όπως είπε « όποιος και να βγει αυτό το οποίο θα κάνει είναι να γυρίζει στην Θεσσαλονίκη για να λέει ότι η ψήφος στην ΕΚ είναι χαμένη ψήφος…».
Σχετικά με τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση, ο κ. Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «περίμενα να μου κάνει ένα τηλεφώνημα. Ο κ. Τσίπρας όμως διάλεξε τον κ. Κάμμένο , για συνεργάτη του. Εγώ θα έδινα τους βουλευτές της ΕΚ χωρίς ανταλλάγματα και θέσεις σε υπουργεία. Αλλά ο κ. τσίπρας προτίμησε να μοιραστεί τα λάφυρα με τον Καμμένο. Ας τα μοιραστούν και να δούμε πόσο θα κρατήσουν… εμείς δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση…».

newsit.gr