Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΑΣΥΛΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος βρίσκεται στη Μαδρίτη στο εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ όπου 1300 σύνεδροι από περισσότερα από 80 κόμματα  όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θα εκλέξουν το νέο προεδρείο του ΕΛΚ και θα συζητήσουν όλα τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα.
Οι σύνεδροι εκπροσωπούν τα κόμματα μέλη του ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Επιτροπή των Περιφερειών και στο σύνολό τους, όλους τους θεσμούς της Ένωσης.
Το προσφυγικό και η χάραξη Κοινής Πολιτικής Ασύλου κυριαρχούν στην ατζέντα, ενώ το συνέδριο θα ψηφίσει μια συνολική πλατφόρμα για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, βασισμένη στις διαχρονικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί στο συνέδριο τόσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αναλύοντας την εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όσο και για την πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ένωσης. Επίσης θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα έχει και διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του.