Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Φάουλ της εφορευτικής επιτροπής: Έκοψαν τον Αδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά - Διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΦΕ οι Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης -Αντιδράσεις και από άλλα στελέχη

Φάουλ της εφορευτικής επιτροπής: Έκοψαν τον Αδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά 
Από δημοσιογράφους έμαθε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι απορρίπτεται η υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που κρίθηκε άκυρη από την εφορευτική επιτροπή επειδή κατατέθηκε με οκτώ λεπτά καθυστέρηση.

«Πάω να καταθέσω ένσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε δημοσιογράφους, που μερικά λεπτά νωρίτερα είχε γράψει στο twitter: «Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά».





Σε δεύτερο tweet του ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε: «Κατεβαίνω στη Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψήφιων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν». Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter ότι δεν συμφωνεί με την αυτή την κίνηση.

«Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ» έγραψε χαρακτηριστικά.




Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αντίστοιχη στάση κράτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έγραψε ότι «κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη». «Θα πρέπει να συμμετάσχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών» υπογράμμισε σε δύο σχετικά tweet του ο κ. Τζιτζικώστας. 






Αντιδράσεις και από άλλα στελέχη της ΝΔ 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Νίκος Δένδιας.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Νίκος Δένδιας έγραψε ότι θεωρεί «απαράδεκτη» την απόφαση για την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη και προέτρεψε τους τρεις υποψήφιους να απαιτήσουν να γίνει δεκτή.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πάλι, έγραψε ότι «αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν». «Φτάνει ο ευτελισμός!» σχολίασε, φανερώς εκνευρισμένη η κ. Κεφαλογιάνη.



«Πυρά» εξαπέλυσε και ο Κ. Αρβανιτόπουλος, που έγραψε ότι «η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».