Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ είχε… αρετή και τόλμη "μάδησε" τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και τον τελείωσε!

Δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ, άδικο πέναλτι Αρετόπουλου, άφαντος ΠΑΟ ως το 70'















 Μέσα σε ένα τέταρτο, το πρώτο φετινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, πέρασε στην ιστορία! Οι Θεσσαλονικείς θριάμβευσαν στην Τούμπα με 3-1 και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, κόβοντας παράλληλα το δρόμο των «πρασίνων» προς την κορυφή εκεί που ξέφυγε ο Ολυμπιακός με +6.
 Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να φέρει δύο τίτλους. Είτε “Οργια ΠΑΟΚ” είτε “Διασυρμός Παναθηναϊκού”. Βάλτε τους δύο σε έναν για να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα...
Τα πρώτα 15 λεπτά στην “καυτή” Τούμπα δεν μαρτυρούσαν τη συνέχεια της αναμέτρησης καθότι το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό. Από τότε κι έπειτα άρχισε να ανεβαίνει ο “Δικέφαλος Αετός” παρέα με αρχικά με τον Ροντρίγκες, αλλά όχι μόνο αυτόν!
Στο 26' ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε τον άσο από το Πράσινο Ακρωτήρι κι ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, όπως φάνηκε το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα Μπερμπάτοφ εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Στιλ κάνοντας το 1-0!
Αμεσως μετά, ο Βούλγαρος σκόρερ του “Δικέφαλου” διαμαρτυρήθηκε πως πονάει στον προσαγωγό και εκνευρισμένος από την εξέλιξη αυτή έφυγε από το ματς στο 30', καθώς έγινε αλλαγή από τον Πέλκα. Αύριο θα υπάρχουν νεότερα για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Ενα λεπτό μετά την αντικατάσταση του Μπερμπάτοφ έγινε το 2-0, έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία των Πέλκα, Ζάιρο, Ροντρίγκες. Ο τελευταίος έκανε το σουτ, ο Στιλ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Και αν το πέναλτι ήταν εκτός περιοχής ο ΠΑΟΚ ήταν εντός αγώνα για τα καλά και αδιαμφισβήτητα καλύτερος του ανήμπορου Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια με το 3-0 υπέρ του. Στο 42' ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιγκέλ Βίτορ πρόλαβε τους Τελάντερ και Στιλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο χειμαρρώδης, όσο στο πρώτο και ο Παναθηναϊκός μπορούσε και έβγαινε στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τα λάθη της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, το “τριφύλλι” δεν μπορούσε να απειλήσει...
Μάλιστα, πιο γρήγορα έφτασε κοντά στο γκολ πάλι ο “Δικέφαλος Αετός”! Στο 56' σε σέντρα του Ροντρίγκες, έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά ο Μακ και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε δύσκολα ο Στιλ.
Στο 73' και έπειτα από καλές αμυντικές ενέργειες του ΠΑΟΚ, το “τριφύλλι” κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρινάκη από τον Λέοβατς. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα ο Καρέλης και έκανε το 3-1.
Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού οι δύο ομάδες και κυρίως οι Θεσσαλονίκεις ανέβασαν για λίγα λεπτά ρυθμό προσπαθώντας αμφότερες να ξαναφτάσουν στο γκολ... Ωστόσο, από το 80' και μετά φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται το υπέρ του σκορ και να “κλειδώσει” τη νίκη.
Ο Γλύκος, στο πρώτο του ντέρμπι στη μετά – Ολσεν περίοδο απειλήθηκε σε μια – δυο όχι ιδιαίτερα ουσιαστικές φάσεις ως το τέλος του ματς, με εξαίρεση εννοείται το πέναλτι του Καρέλη, όταν και έπεσε από την άλλη πλευρά.
ΠΑΟΚ: Γλύκος,Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο (71' Χαρίσης), Ζάιρο (82' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30' Πέλκας)
Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Αμπεντ (83' Πέτριτς), Καρέλης (83' Λαγός), Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σάμπο (71' Χαρίσης), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο (83' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30' λ.τ. Πέλκας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ (83' Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης (83' Λαγός), Μπεργκ.