Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ταξική χούντα της «πενταροδεκάρας» - Από τα ανοιχτά σχολεία του Λοβέρδου στα κλειστά του Φίλη

filis-pentarodekares
Ένα χρόνο πριν φάνταζε η Ελλάδα ως «κολέγιο» στο χώρο της εκπαίδευσης. Ξεκινούσε η σχολική χρονιά και η εκπαίδευση στα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου, του «κακού» υπουργού της Δεξιάς του Αντώνη Σαμαρά, αντιμετώπιζε προβλήματα, τα οποία τακτοποιούντο. Δεδομένης της κρίσης τα όποια προβλήματα, ήταν λογικά και σε κάθε περίπτωση εξυπηρετήσιμα.

Σήμερα ένα χρόνο μετά και αφού η πατρίδα μας υπέστη το αριστερό διαπραγματευτικό περήφανο ΣΟΚ, πήγε σε εκλογές χωρίς η κοινωνία να έχει μπει στους φθινοπωρινούς της ρυθμούς. Που σημαίνει ...με τους φόρους του 3ου Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όλους να περιμένουν και με τις μεγάλες κοινωνικές δομές όπως τα σχολεία να κρύβονται πίσω από το τεράστιο πρόβλημα.
Η προεκλογική προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για τη δήθεν αριστερή τους ευαισθησία, εξανεμίστηκε σε μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές. Όπου οι συντάξεις πετσοκόβονται, όπου ισοδύναμα μέτρα δεν υπάρχουν, όπου παραμένουν τα capitalcontrols, όπου η λέξη ανάπτυξη είναι τοξική και η επιπλέον η φορολόγηση είναι ταξική και ιδεοληπτική.

Ο πληθωρικός υπουργός της Παιδείας, αρχικομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής του προπαγανδιστικού της εντύπου της «Αυγής», περνά ημέρες και ώρες στα κανάλια να προπαγανδίζει τις ταξικές του θέσεις της «πενταροδεκάρας». Τα κλειστά δικά του σχολεία με τις χιλιάδες ελλείψεις, είναι διαχειρίσιμα και καλώς καμωμένα για την «αριστερά του κυρίου».

Την ίδια ώρα που συνάδελφοί του υπουργοί Σταθάκης, Φλαμπουράρης, ελέγχονται για μαύρο χρήμα. Την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοί του έχουν στοιβάξει τις «αριστερές» τους υπερ-καταθέσεις στο εξωτερικό ή ακόμη καλύτερα τις είχαν σηκώσει από τις Ελληνικές Τράπεζες, λίγο πριν τα capitalcontrols… ή και κατά τη διάρκεια...

Ο σοφός λαός αποφάσισε. Και η απόφασή του για κυβέρνηση της αριστεράς είναι σεβαστή. Όμως σεβαστή είναι και η απόφαση του υπολοίπου 65% που λέει ΟΧΙ στις κυβερνητικές επιλογές της «πενταροδεκάρας» που αποτελούν τη νέα ιδεοληπτική ταξική χούντα.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com